Ubisoft a investit peste 100.000 de euro pentru relaxarea angajaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei peste 1.300 de salariaţi ai firmei pot face sport în sălile special amenajate la locul de muncă

Biliard, tenis de masă sau bodybuilding la locul de muncă. Acestea sunt ultimele tendinţe în materie de recompensare a angajaţilor. Ubisoft, companie specializată în realizarea de jocuri "pe calculator", a amenajat un centru sportiv şi de relaxare unde salariaţii se pot recrea înainte sau după orele de program.

La subsolul clădirii în care lucrează cei peste 1.300 de angajaţi ai grupului există o sală de câteva sute de metri pătraţi cu mese de biliard, ping-pong, fusebal (fotbal de masă) şi jocuri de darts. Alături se află o sală de fitness cu aparate sofisticate. De pe urma investiţiei, profită toată lumea.

Angajaţii îşi menţin sănătatea şi tonusul şi economisesc timp prin eliminarea drumurilor lungi la sală. Compania are salariaţi mai puţin stresaţi şi prin urmare mai productivi şi mai creativi. În plus, ei nu se mai grăbesc să plece de la muncă spre sala de sport. Pe termen lung, în măsura în care clubul devine parte a stilului de viaţă al angajaţilor, el are şi un efect de fidelizare. Mai mult chiar, existenţa sălii este un argument suplimentare în procesul de recrutare, deloc de neglijat dacă ne gândim că în acest an managerii vor să mai angajeze până la 500 de oameni.

Vârfurile de utilizare a clubului sunt la ora 8 dimineaţa, pentru sala de fitness şi în pauza de prânz pentru relaxare. Între şase şi şapte seara, ambele îşi găsesc amatori. Pentru că o parte din românii care lucrează la Ubisoft trăiesc şi după fusul orar al oraşului San Francisco, din Statele Unite ale Americii, clubul nu se odihneşte practic niciodată. Doar 20% din angajaţi folosesc acum serviciile, dar managerii speră ca în termen de două luni procentul să urce la 50%. "Am putut să facem această sală pentru că anul trecut a fost unul foarte profitabil pentru noi. Dacă nu ai bani, nu poţi face investiţii cu caracter social", spune Sebastien Delen, directorul filialei româneşti al Ubisoft.

Sală de forţă pentru 60-70 de persoane

Ideea amenajării unui astfel de club a pornit de la programul de lucru ce se întinde până la ore târzii şi dificultatea circulaţiei în Bucureşti. Un drum până la sală nu mai mănâncă o oră-două din bugetul sărac de timp al angajatului. În doar câteva minute poate ajunge de pe scaunul biroului, direct între "fiare". Sala de fitness nu este una deloc mică, aşa cum îşi imaginau salariaţii atunci când zvonul despre înfiinţarea ei începuse să circule prin companie.

Simultan îşi pot lucra muşchii 60-70 de persoane. Special pentru fete există şi un instructor de aerobic. Ubisoft România stă mai bine şi decât alte filiale ale reţelei, în care accesul nu este complet gratuit, iar clubul nu se află în aceeaşi clădire cu birourile. Recent au realizat un studiu privind satisfacţia salariaţilor şi dorinţele lor. Rezultatele sunt în curs de centralizare. "Poate facem o piscină", spune mai în glumă, mai în serios Delen.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite