UPDATE Videanu: Acordul pentru Nabucco va fi semnat luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE Videanu: Acordul pentru Nabucco va fi semnat luni
UPDATE Videanu: Acordul pentru Nabucco va fi semnat luni

UPDATE Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a confirmat, pentru "Adevărul", că acordul va fi semnat luni, aşa cum a fost stabilit în urmă cu o săptămână.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a întrerupt vizita de astăzi de la autostrada Bucureşti-Braşov, pe motiv că au apărut probleme legate de semnarea acordului interguvernamental privind proiectul Nabucco.

Pe de altă parte, Ioan Rusu, directorul general al Transgaz, companie care reprezintă România în proiect, a declarat, pentru "Adevărul", că nu există nicio problemă legată de semnarea acordului între ţările care participă la realizarea conductei Nabucco, iar documentul va fi parafat luni, la Ankara, conform programului.

"Voi merge la Ankara luni, aşa cum a fost stabilit. Nu am cunoştinţă de existenţa unor probleme", ne-a spus oficialul Transgaz.

La rândul său, Christian Dolezal, purtător de cuvânt al consorţiului care dezvoltă proiectul Nabucco, susţine că nu are cunoştinţă despre faptul că ar fi intervenit eventuale probleme care să compromită evenimentul de luni.

Transgaz, transportatorul de gaze din România, face parte din consorţiul Nabucco alături de companiile de profil din Turcia, Bulgaria, Ungaria şi Austria, precum şi alături de RWE din Germania.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite