UE cere ca transferul conturilor bancare să fie gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clienţii băncilor ar putea să-şi transfere conturile de la instituţie de credit la alta, mai simplu şi fără a plăti taxe. Ideea aparţine comisarul european pentru Pieţe interne, Charlie

Clienţii băncilor ar putea să-şi transfere conturile de la instituţie de credit la alta, mai simplu şi fără a plăti taxe. Ideea aparţine comisarul european pentru Pieţe interne, Charlie McCreevy, potrivit căruia băncile din UE au la dispoziţie câteva luni pentru a adoptarea unei soluţii care să permită clienţilor transferul gratuit şi rapid al conturilor bancare de la o instituţie la alta în ţara de origine.

În caz contrar, Comisia Europeană urmează să ia măsuri. Comisarul este numulţumit de faptul că asociaţiile bancare întâmpină dificultăţi în procesul de formulare a unui cod de conduită pentru transferul conturilor.

"Dacă nu sunt satisfăcut cu ceea ce vor face, va trebui să mă orientez către o soluţie legislativă. Trebuie să luăm o decizie în această privinţă până la sfârşitul anului", a declarat McCreevy, citat de Reuters, subliind faptul că unele state membre UE folosesc deja acest sistem.

Un proiect de regulament a fost deja formulat la nivel comunitar, urmând să fie propus spre aprobare Parlamentului European.

McCreevy a anunţat că va propune şi modificarea reglementărilor UE în sectorul financiar, pentru a oferi informaţii cât mai clare investitorilor, a evita excesul de terminologie tehnică şi a înlesni înţelegerea prevederilor contractuale, precum şi de a asigura o informare corectă privind comisioanele.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite