UE calcă România cu opt misiuni de control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ministrul integrării, oferind ca exemplu votul dat de parlament pe Legea Codului Penal şi de Procedură Penală, precum şi înfiinţarea Agenţiei pentru Integritate. Ambele au fost bine primite

ministrul integrării, oferind ca exemplu votul dat de parlament pe Legea Codului Penal şi de Procedură Penală, precum şi înfiinţarea Agenţiei pentru Integritate. Ambele au fost bine primite la Bruxelles, reuşindu-se astfel scurtarea unor termene din lista de măsuri prezentată în cadrul Raportului din 16 mai. Anca Boagiu a mai precizat că în cadrul Comitetului de Asociere România-UE nu s-a discutat problema închisorilor CIA pe teritoriul României.

Olli Rehn nu confirmă
Întrebat de ziarul Adevărul dacă s-a stabilit data de 26 septembrie pentru publicarea Raportului de monitorizare al CE, comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, nu a confirmat. Prezent la o întâlnire a liberalilor britanici desfăşurată la Bruxelles, Olli Rehn a recunoscut că, încă din discuţiile purtate în Bundestag, a apărut ca necesară o prezentare cât mai rapidă a Raportului în scopul ratificării Tratatului de aderare. Dar în patru ocazii diferite a vorbit despre "prezentarea Raportului Comisiei la începutul lunii octombrie". Deşi de la ambele ţări se aşteaptă progrese în reforma justiţiei şi în lupta împotriva corupţiei, este evident că, spre comparaţie cu România, Bulgaria a slăbit ritmul reformelor în ultimul timp, a declarat pentru Adevărul comisarul Rehn. El a refuzat însă să confirme că data aderării României şi Bulgariei ar putea fi stabilită la Consiliul din toamnă al UE, sub preşedinţia finlandeză, aşa cum speculau diverşi oficiali români, la Bucureşti. Este tot mai probabil că decizia finală se va lua tot la Consiliul din decembrie, de la Bruxelles.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite