România, penultima ţară din UE după penetrarea internetului broadband

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România era, în iulie, pe penultimul loc în Uniunea Europeană după utilizarea internetului de bandă largă, cu o rată de penetrare de 12%, în timp ce media europeană era de 24%, potrivit unui raport al Comisiei Europene, citat de NewsIn.

Doar Bulgaria se situează sub România, cu o rată de penetrare a internetului broadband de 11,9%. Olanda şi Danemarca sunt în continuare lideri mondiali pe piaţa serviciilor de bandă largă, după ce aproape 40% din populaţie beneficiază de conexiune de bandă largă, însă rata creşterii încetineşte pe măsură ce se apropie de saturare.

Europenii îi depăşesc pe americani în privinţa numărului de conexiuni broadband

Nouă ţări ale UE se situează deasupra Statelor Unite, unde serviciile de bandă largă au atins o rată de penetrare de 25,8% şi sunt pe cale să-şi încetinească ritmul. Astfel, Danemarca, Ţările de Jos, Suedia, Finlanda, Luxemburg, Regatul Unit, Franţa, Germania şi Belgia se pot lăuda cu o rata a penetrării internetului mai mare decât în Statele Unite.

Creştere şi pe serviciile mobile de bandă largă

Raportul arată că serviciile mobile de bandă largă câștigă teren în Europa, înregistrând o creștere de 54% din ianuarie și atingând astăzi o rată de penetrare de 4,2% la 100 de cetățeni. Iar, conexiunile la internetul de bandă largă în Europa sunt tot mai rapide. 80% din liniile de bandă largă din Uniunea Europeană au în prezent o viteză de descărcare de 2 megabiți pe secundă (Mbps) sau mai mare (permițând utilizarea Web 2.0 și a video streaming-ului) în creștere cu 5% față de anul trecut. În România, aproape 50% din liniile fixe broadband au viteză de descărcare de cel puţin 10 Mbps pe secundă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite