România, campioana UE la saltul din construcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România, campioana UE la saltul din construcţii
România, campioana UE la saltul din construcţii

România a raportat cea mai mare creştere a construcţiilor din Uniunea Europeană, potrivit dateleor Biroului European de Statistică (Eurostat).

Astfel, în luna iunie, valoarea producţiei în acest sector a crescut cu 9,3% faţă de mai. Totuşi, comparativ cu iunie 2008, activitatea din construcţii din ţara noastră s-a diminuat cu 6,2%, fiind a cincea scădere din UE.

La nivel comunitar, lucrările de construcţii au scăzut la mijlocul anului cu 14,1% faţă de aceeaşi anul trecut, iar ţările din zona euro au înregistrat o reducere anuală mai redusă, de 8,8%, în acelaşi interval.

Creşteri şi în Bulgaria şi Polonia

De asemenea, cele mai mari scăderi în termeni anuali au mai fost înregistrate în iunie în Suedia (-16,6%), Slovenia (-15,8%) şi Spania (-12,6%). Potrivit datelor Eurostat, construcţiile de clădiri au scăzut în a şasea lună a anului cu 17,7% faţă de luna similară din 2008 în UE şi cu 11,6% în zona euro, în timp ce construcţiile inginereşti au crescut cu 1,2% în UE şi cu 1,1% în zona euro.

Faţă de luna anterioară, sectorul construcţiilor a raportat o scădere de 3,3% în UE şi de 1,1% în zona euro. Alături de România, Bulgaria, Polonia şi Cehia au avut, de asemenea, ritmuri pozitive de evoluţie ale acestui sector, de 1,5%, 1,2% şi 1%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite