Tuzla, scăpată de inundaţii, dă de aviară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

vor fi instituite măsuri de carantină în comuna Tuzla. Nu va putea fi însă instituită carantină totală în localitate, din cauză că aceasta este tranzitată de Drumul Naţional 39, care face

vor fi instituite măsuri de carantină în comuna Tuzla. Nu va putea fi însă instituită carantină totală în localitate, din cauză că aceasta este tranzitată de Drumul Naţional 39, care face legătura între Constanţa şi sudul litoralului, spre Vama Veche. şoseaua nu va fi închisă pe porţiunea care trece prin localitatea Tuzla. Prefectul spune că, la intrarea şi ieşirea din localitate, pe DN 39, vor fi amplasate arcade care vor stropi cu substanţă dezinfectantă toate maşinile care tranzitează localitatea. "Nu putem lua o asemenea decizie pentru că am paraliza toată ţara, având în vedere că celelalte drumuri naţionale din judeţ, spre Negru Vodă şi Ostrov, sunt blocate de câteva zile", a spus Gabriel Predoi, directorul general în ANSVSA.De asemenea, va fi instituită carantina limitată într-un cartier situat la marginea oraşului Năvodari, unde au fost descoperite păsările moarte. Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, Grigore Meroiu, a declarat că, începând din această dimineaţă, va începe sacrificarea păsărilor şi în cele două localităţi. La Tuzla trebuie sacrificate toate păsările, care sunt în jur de 35.000, în această localitate H5N1 fiind confirmat la găinile din trei gospodării. La Năvodari, unde virusul gripei aviare a fost confirmat într-o singură gospodărie, situată la marginea oraşului, vor fi eutanasiate doar cele aproximativ 6.000 de păsări, din cartierul respectiv. În judeţul Constanţa există, la ora actuală, cinci focare de gripă aviară: în localităţile Topraisar, Vlahi, Ostrov, Tuzla şi Năvodari.
La Topraisar şi Vlahi a fost terminată, sâmbătă, sacrificarea păsărilor, fiind eutanasiate aproape 30.000 de capete, iar procesul este în derulare la Ostrov.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite