Turul Transilvaniei cu elicopterul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un orădean propune turiştilor survolarea Transilvaniei medievale cu elicopterul. Pentru o astfel de călătorie, care durează aproximativ 15 minute, o persoană trebuie să scoată din buzunar 500 de euro.

 Orădeanul Neculai Dogaru deţine o firmă de transport aerian, care iniţial se ocupa doar cu lucrări agricole, însă din 2007 omul de afaceri a cumpărat şi un elicopter pentru transport persoane, cu care face, mai nou, turul medieval al Transilvaniei.
Neculai Dogaru a înfiinţat firma Fly Company în 1994. „Am lucrat la Carei, Salonta, la staţii de pompare, diguri, construcţii hidraulice. În 1993, ne-a pus să măsurăm pământul la oameni. Atunci am renunţat, am zis să trec în sectorul particular”, îşi aminteşte orădeanul.
Avea foarte multe cunoştinţe la fostele CAP-uri şi IAS-uri şi acestea se plângau că n-au elicoptere pentru stropit culturile agricole. „Am început cu un elicopter şi am tot închiriat din Moldova până am ajuns la patru. Pe urmă am cumpărat până am ajuns la cinci elicoptere”, spune Neculai Dogaru. Compania lui este autorizată pentru transport aerian, întreţinere, mentenanţă şi zbor. „Pot să plec oricând şi oriunde de aici”, explică orădeanul.

Elicopterul de la bancă

Acum are cinci elicoptere KA 26, pentru agricultură, iar din 2007 deţine un elicopter de transport persoane. L-a cumpărat de la fosta bancă Columna, cu banii economisiţi de el şi cu credite. „Am vrut să fac un pas înainte”, îşi explică el gestul. Elicopterul este din 1994, însă după ce l-a cumpărat i-a făcut reparaţii capitale în Germania. Aparatul de zbor este dotat cu aparatură de ultimă generaţie pentru navigaţie şi pentru siguranţa pasagerilor, adică poate zbura fără probleme pe timp de noapte sau condiţii meteo nefavorabile. Deşi pilotează şi el din plăcere, are doi piloţi angajaţi, unul din Timişoara şi o fată de 27 de ani din Bucureşti. „Sunt piloţi foarte buni, cu peste 5.000 de ore de zbor. Fata încă nu poate să zboare singură, doar însoţită, însă îi place foarte mult ce face”, spune Neculai Dogaru.

Turul Transilvaniei

Din luna februarie, Neculai Dogaru a lansat o ofertă la agenţiile de turism din Cluj, pentru turul medieval al Transilvaniei, cu elicopterul. „Am lăsat oferta la agenţiile din Cluj pentru că în Oradea nu prea am găsit deschidere. Însă se poate face şi din Oradea, dacă sunt doritori”, spune omul de afaceri. Acest tur cuprinde cele mai importante castele din regiune, cum ar fi cel de la Sighişoara sau Bran. Doritorii pot face şi un tur al Oradei sau Clujului.
Un sfert de oră de zbor costă 100 de euro, însă trebuie să fie cel puţin cinci persoane. Cei care vor o plimbare cu elicopterul trebuie să ştie că aparatul de zbor are aer condiţionat şi fotolii de piele foarte comode. Cu toate astea, puţini sunt cei care folosesc elicopterul de plăcere, cei care o fac sunt oameni de afaceri care zboară din necesitate. „Am avut clienţi oameni de afaceri din Austria, Cluj, Oradea, Bucureşti, avocaţi cu clienţii lor. De plăcere nu prea se zboară”, spune omul de afaceri. „Deplasarea cu elicopterul se adresează în mare parte oamenilor de afaceri, care vor să-şi rezerve mai mult timp pentru familie. Un drum de Bucureşti – Oradea costă 4.500 de euro, dar în cele opt ore de muncă pot să rezolve tot ce au de făcut şi să ajungă la timp acasă, la soţie şi copil”, explică proprietarul companiei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite