Turnu Severin - noi parcuri de joaca pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Devastate de către severinenii făţă simţ de răspundere, spaţiile de joacă pentru micuţi vor intra într-un amplu proces de reailitae. În plus, vor mai apare alte 10 pacuri noi, pntru care primăria punec la bătaie 1 milion de lei.

Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin va organiza în cursul acestei luni, licitaţia lucrărilor de amenajare a 10 parcuri noi de joacă pentru copii. Acestea vor fi amplasate pe terenurile descoperite şi virane dintre blocuri. Valoarea lucrărilor la acest proiect se ridică la un milion de lei şi constă în amenajarea terenurilor, împrejmuirea lor şi dotarea cu leagăne, bănci, topogane, mese de tenis, dar şi alte obiecte de mobilier pentru petrecerea timpului liber de către micuţi. „Severinul este codaş la spaţiile de joacă pentru cei mici, de aceea am hotărât înfiinţarea de alte 10 noi terenuri de joacă.  Important este faptul că toate aestea vor avea spaţiu verde, gazon, flori şi pomi. Încercăm astfel să atragem copii, dar şi tinerii să petreacă mai mult timp în aer liber, nu numai în faţa calculatoarelor”, a declarat primarul Constantin Gherghe.
Cele existente sunt deplorabile.
Cu ani în urmă, în municipiul Severin au fost amenajate de altfel în jur de 12 locuri de joacă pentru cei mici, unele între blocuri, altele fiind amplasate chiar în inima unor parcuri, însă la ora actuală ele arată ca după un bombardament. Gărduleţele au fost puse la pământ, băncile rupte, topoganele şi leagănele devastate, chiar dacă multe dintre ele se află în apropierea blocurilor sau a instituţiilor de învăţământ. Fiind construite în totalitate din lemn, toate aceste obiecte de mobilier ale parcurilor au atras atenţia hoţilor şi a celor care aveau probleme cu aprovizionarea cu lemne pe timpul iernii. Au fost rupte, dezasamblate şi luate, iar ce a scăpat de mâna hoţilor, zace la întâmplare, cei mici fiind mereu în pericol de a se lovi. „La ora actuală, copii care se joacă în aceste parcuri devastate de rău făcători, se expun unui real pericol. Se pot întâmpla la orice oră accidente”, a mai declarat Gherghe. Pe lângă amenajarea celor 10 noi parcuri de joacă pentru copii, şi cele deja existente vo suporta de altfel o serie de lucrări de reabilitare, din dorinţa de a fi redate micuţilor.  Toate acestea vor fi finalizate până în toamna acestui an, lucrările dorindu-se a fi corelate cu amenajarea celor 15 noi pacări, astfel încât copii să nu fie nevoiţi să se joace în apropierea maşinilor, dar nici şoferii să nu-şi parcheze autoturismele pe sau în apropierea terenurilor de joacă destinate celor mici.

Zilnic, în parcul din cartierul Crihala, pe Aleea Castanilor, copii se joacă printre gunmoaie menjere şi garduri căzute. „ Cre că nu este mai mult de trei ani de când a apărut acest teren de joacă. Însă uitaţi acum cum arată, cu  gărduţul căzut din care oamenii fură scândurile” susţine Florica Dragotescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite