Turnu Severin: Terenurile din Clisura Dunării nu se mai vând

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă preţurile s-au ieftinit, nu s-a făcut nicio tranzacţie în acest an. Criza economică îşi spune cuvântul şi în Clisură. Proprietarii îşi caută cu disperare clienţii.

Dacă până anul trecut, terenurile din Clisura Dunării erau tot mai atractive pentru români, în acest an, cu toate că preţurile au coborât, nu s-a mai făcut niciun fel de tranzacţie. În urmă cu cinci ani, pentru un metru pătrat de teren scoteai din buzunar aproximativ 20 de euro, preţul ajungând anul trecut la 100 de euro. Şi asta, datorită interesului manifestat de vest-europeni, dar şi de oamenii de afaceri autohtoni, pentru construcţia caselor de vacanţă.

Situaţia s-a schimbat în acest an radical. Preţul unui metru pătrat a scăzut chiar şi cu 50 de procente, însă nimeni nu mai e interesat de terenurile particularilor. Specialiştii din domeniu susţin că vânzările sunt la pământ din cauza crizei financiare. Potrivit lui Cătălin Golumbină, directorul Agenţiei Imobiliare KAT, preţul oferit, pe malul Dunării, într-o zonă bună, este în acest moment cuprins între 50 şi 70 de euro.

Primăria Eşelniţa îşi măreşte intravilanul

Explozia preţurilor, în ultimii ani, a generat în rândul deţinătorilor de pământ din Eşelniţa, Dubova sau Şviniţa, localităţile riverane Dunării, o adevărată febră în ceea ce priveşte comercializarea de terenuri. Până anul trecut, localnicii nu au ezitat să parceleze şi să vândă orice suprafaţă de teren cu ieşire la Dunăre. De la începutul acestui an, potrivit primarului comunei Eşelniţa, nu s-a făcut nicio tranzacţie. „Noi nu mai avem terenuri de patru ani. Cererea este foarte mare, dar nu mai putem răspunde solicitărilor. Vom merge pe extinderea intravilanului. Vrem să introducem extravilanul în intravilan“, a precizat Ioan Ciuru, primarul comunei Eşelniţa.

Numărul caselor de vacanţă şi al pensiunilor din Clisura Dunării a ajuns, potrivit autorităţilor locale, la peste 200. Cei care ajung aici au posibilitatea să viziteze monumente ale naturii şi istorice unice şi să facă o plimbare pe fluviu sau pe munte.

Vezi link-ul:

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite