Turnu Severin: Târgul de turism română-sârb şi-a deschis porţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Severin s-a deschis ieri Târgul de turism româno-sârb “Dunărea fără frontiere”. Veniţi din Mehedinţi, dar şi din regiunea sârbească Bor, agenţii de turism au o mulţime de oferte, la preţuri pentru vremuri  de criză.

Primiţi încă de la intrare pe ritmuri sârbeşti în ton cu zona promovată, agenţiiile de turism şi hotelurile au venit cu oferte mai generoase. Sunt în special pentru români cu mai puţină dare de mână, iar condiţiile oferite la hotelurile de dincolo de Dunăre sunt atractive.

“Am adus câteva materiale promo, un film despre localitatea Kladovo şi despre hotelul Derdap. Pe cei care îşi doresc o vacanţă de neuitat, îi îndemn să vină la noi. Vor avea un concendiu activ. Pentru Pot să se înscrie la şcoala pescuitului de aur, să se urce pe cel mai înalt vârf al Clisurei Dunării, să zboare cu dragonul motoric sau să treacă porţile de rai ale canionului Vratna”, ne spune Yasmin Marinică, reprezentantul unei agenţii de turism din Kladovo. Întrebată cum vede de dincolo de Dunăre turismul din România şi ce crede că ar trebui schimbat, Yasmin ne-a declarat: “Turismul este interesant, şi în Mehedinţi, şi la noi. Sunt lucruri care seamănă, dar fiecare le simte altfel. Cred totuşi că turismul nu e atât de dezvoltat pe cât trebuie, în ambele părţi. Îmi pare că suntem la acelaşi nivel. Ne lipseşte promovarea. De multe ori, uităm lucrurile noastre şi încercăm să copiem şi asta nu e bine”.    

Oferta sezonului de vară în Clisură

Oferte sunt şi pentru cei care vor o vacanţă mai pretenţioasă. Şi aici, când vine vorba de preţuri, turoperatorii naţionali şi proprietarii de pensiuni prezenţi la târg s-au gândit la timpul liber al turiştilor. “Am venit cu oferta sezonului de vară. Oferim un pachet de weekend şi un altul de minivacanţă. Pentru un sfârşit de săptămână preţul este de 300 lei, pe trei zile, cu pensiune completă, iar pentru cei care doresc o minivacanţă, pensiunea noastră are un pachet turistic de este de 550 lei pentru o săptămână”, ne precizează Doru Oniga, proprietarul unei pensiuni din Clisura Dunării.
                                        
Târgul este organizat de Asoziaţia Pro-Mehedinţi, cu ocazia Zilelor oraşului, prin proiectul “Dunărea fără frontiere”, finanţat de UE prin programul de vecinătate România-Serbia 2006. Scopul acestui proiect, în valoare de aproximativ 150.000 euro, este acela de a promova turismul de dincolo şi dincoace de Dunăre mai ales că, din punct de vedere natural, zona este unică în lume.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite