Turnu Severin: Ştefan Popa Popa`s l-a caricaturizat pe ministrul Stănişoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artistul a donat municipalităţii 20 de lucrări premiate internaţional. Duminică, în ultima zi a manifestărilor dedicate Zilelor Severinului, Ştefan Popa Popa`s a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului.

Distincţia de cetăţean de onoare al Severinului, oraşul în care şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa,  l-a bucurat pe maestrul Ştefan Popa Popa`s. După primirea distincţiei, artistul şi-a manifestat totuşi dezamăgirea că aceast titlu nu i-a fost oferită mai devreme. Maestrul n-a putut să treacă cu vederea faptul că venirea lui de-acum zece ani la Severin a fost ignorată de foştii edili ai oraşului. A găsit însă multă admiraţie din partea actualei conduceri a primăriei severinene. „Am primit până acum titlul de cetaţean de onoare în 86 de oraşe din ţară şi niciodată nu e târziu să fiu şi al Severinului, oraş în care mi-am petrecut adolescenţa”, a declarat celebrul caricaturist.

La finalul festivităţii intitulată “Fiii oraşului Drobeta”, maestrul Ştefan Popa Popa`s a încercat să tragă şi un semnal de alarmă, afirmând că în România artiştii sunt ignoraţi. „Din păcate, nimeni nu ne înţelege. Am făcut imaginea României, pe banii mei”, a mărturisit maestrul Ştefan Popa Popa`s.

“Onoare mai mare ca asta nu putea să ne facă”

În cadrul aceluiaşi eveniment, Ştefan Popa Popa`s a donat oraşului 20 de lucrări premiate internaţional, în semn de preţuire faţă de primarul Severinului care a reuşit, du¬pă foarte mulţi ani, să-l rea¬ducă pe aceste meleaguri.
Gestul lui Popa`s, de a dona cele 20 de lucrări, a surprins plăcut pe toată lumea. “Onoare mai mare ca asta nu putea să ne facă maestrul Popa`s. Faptul că a ales Severinul pentru un asemenea gest, nu poate decât să ne bucure. Chiar dacă a fost cel de-al 87-lea titlu de onoare pe care l-a primit, îl asigurăm că este din tot sufletul, îl stimăm şi îl iubim şi îl asigurăm totodată că este aşteptat cu mult drag la Severin”, a spus primarul Constantin Gherghe.

La rândul său, Ştefan Popa Popa`s şi-a exprimat curiozitatea cu privire la viitorul acestor lucrări. Întrebat ce înseamnă pentru domnia sa faptul că a donat Severinului lucrările, maestrul a precizat: „Vă răspund cu o întrebare. Ce înseamnă pentru Severin aceste lucrări? Or să stea ascunse în biroul vreunui individ sau vor sta într-o sală de muzeu?!”. 
La eveniment, a fost prezent şi ministrul Apărării Naţionale, Mihai Stănişoară, el fiind primul căruia maestrul i-a realizat portretul caricatură.    

Unul din cei mai mari artişti contemporani ai lumii

Ştefan Popa Popa`s s-a născut la 11 iunie 1955 la Caransebeş. A început să deseneze de la vârsta de cinci ani, iar la şapte ani i-a fost publicată prima caricatură într-un ziar local din Severin. În 1990, a tipărit primul album de grafică satirică. În 1995, a reuşit să-şi bată propriul record, realizând 2.772 de caricaturi color în zece zile şi zece nopţi, fiind declarat de francezi drept cel mai bun caricaturist privind asemănarea dintre model şi portret.

Fondatorul şcolii româneşti de caricatură

Ştefan Popa Popa`s este membru al Fundaţiei pen¬tru Ştiinţă şi Arte a Aca¬de¬miei Cita din Roma şi membru al Asociaţiei Artiştilor Plastici. A creat Acade¬mia Popa’s, şcoala românească de caricatură. Ştefan Popa Popa`s este con¬siderat unul din cei mai ma¬ri artişti contemporani ai lu¬mii, sute de şefi de stat şi personalităţi de marcă ale lu¬mii de azi, de la Putin până la Kofi Annan, având acasă lu¬crări semnate Popa’s.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite