Turnu Severin: Primăria vrea să transforme Severinul în centru turistic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii Drobetei Turnu-Severin vor semna, peste două luni,un proiect privind reabilitarea Cetăţii Medievale a Severinului, dar şi a Palatului Cultural “Theodor Costescu”. Investiţia se ridică la 14 milioane de euro.

Conştienţi fiind că turismul este principalul motor de dezvoltare al Mehedinţiului, autorităţile au iniţiat o serie de proiecte ambiţioase menite să pună în valoare potenţialul turistic al judeţului. Pentru Drobeta Turnu Severin, s-au făcut deja câţiva paşi importanţi. Biroul de Integrare din cadrul pri¬măriei a implementat deja un proiect de promo¬vare/ identi¬ficare a obiectivelor turistice prin panouri stradale. Proiectul, intitulat „Descoperiţi cultura severineană!”, îşi propune să îi ajute pe localnici şi pe vizitatori să cunoască istoricul oraşului. Încurajarea turismului şi promovarea informaţiilor legate de istoria Severinului.

Cafenea literară şi spaţiu expoziţional în Cetate

Un alt proiect îndrăzneţ al municipalităţii este reabilitarea Cetăţii Medievale. Potrivit acestuia, zona va deveni cel mai atractiv obiectiv turistic de pe întregul curs al Dunării. Proiect prevede, între altele, înfiinţarea unei cafenele literare (în care nu se vor servi băuturi alcoolice), dar şi a unui spaţiu expoziţional în care artiştii plastici îşi poată prezenta lucrările. “S-a făcut proiectul tehnic, acum urmează licitaţia internaţională”, ne-a declarat viceprimarul Mircea Grosu.

Primăria Severin a mai depus o cerere de finanţare pentru un proiect de reabilitare urbană. Este vorba despre 25 milioane de euro, necesari pentru reabilitarea carosabilului din Turnu Severin, precum şi pentru crearea unui sistem de supraveghere video în mai multe instituţii din oraş (şcoli, grădiniţe, etc).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite