Turnu Severin: Micii informaticieni şi-au arătat abilităţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevi din patru judeţe au participat la concursul organizat de Palatul Copiilor. Pentru că organizatorii nu au găsit sponsori pentru premiere, participanţilor li s-au oferit diplome şi o vizită la Muzeul Porţile de Fier.

Cercul de Informatică al Palatului Copiilor din Drobeta Turnu Severin a organizat ieri dimineaţă concursul „Calculatorul - virtuozitate şi pasiune”, desfăşurat sub egida Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi. Au participat elevi din Dolj, Gorj, Olt şi Vrancea, care s-au întrecut pe două secţiuni: o probă practică şi alta de comunicare ştiinţifică.

Dacă la proba practică micuţii au desenat liber sau au creat felicitări şi pliante cu ajutorul calculatorului, la cea de comunicare participanţii au avut la dispoziţie 10 minute fiecare pentru a-şi prezenta lucrarea. „E primul concurs de acest gen la care particip. Am lucrat trei zile la lucrare şi sunt destul de mulţumit de ea”, ne-a spus un concurent.
„Am chemat elevi din patru judeţe şi ne aflăm la a doua ediţie a acestui concurs, care sper să devină unul de tradiţie”, ne-a declarat coordonatorul Cercului de informatică de la Palatul Copiilor din Severin, profesor Mileva Chircu.

Printre obiectivele acţiunii se află depistarea talentelor în scopul orientării lor spre activitatea de performanţă, dar şi un util schimb de experienţă între conducerile şi membrii liceelor, şcolilor sau cluburilor din mai multe judeţe ale ţării. „Deşi, din păcate, nu am găsit sponsori pentru premiere, participanţii sunt motivaţi de propriul orgoliu. Oricum, spiritul de fair-play primează”, ne-a declarat Maria Genoveva Agape, directoarea Palatului Copiilor.
Participanţii şi-au demonstrat pasiunea pentru calculator, au prezentat pagini web realizate chiar de ei şi au oferit surprize plăcute în domeniul prelucrării fotografiei digitale, o sarcină destul de dificilă chiar şi pentru cei cu experienţă în această activitate.

Softul educaţional – o necesitate

Un alt obiectiv important al concursului a fost încurajarea creaţiei de soft educaţional, considerat esenţial în procesele de învăţare sau cunoaştere, fiind atractiv şi uşor de utilizat de către elevi. Organizatorii şi-ar dori pe viitor un parteneriat cu firme naţionale sau internaţionale de software, în vederea derulării unor proiecte comune şi consideră că acest concurs este un semnal pozitiv, un eveniment care atrage atenţia asupra interesului ridicat pe care îl manifestă elevii când vine vorba de calculator şi de aplicaţii software. Elevii participanţi au primit diplome şi, drept răsplată, au fost invitaţi la o vizită în Muzeul Porţile de Fier.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite