Turnu Severin: Centura Severinului s-a împotmolit la groapa de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O lucrare de 35 de milioane euro bate pasul pe loc de trei luni. Motivele neînceperii lucrărilor pe anumite sectoare sunt legate de problemele privind expropierile.

Primul obstacol în calea şoselei de centură a Severinului îl reprezintă terenul pe care Genică Boerică l-a concesionat de la Agenţia Domeniilor Statului.  Omul de afaceri ar trebui să cedeze doar un hectar din cele pe care le are, urmând ca pe aici să treacă şoseaua. Deşi iniţial au existat înţelegeri verbale cu reprezentanţii craioveanului, acestea nu s-au mai concretizat.

Cum termenul până la care trebuie luat terenul bate la uşă, rerpezentanţii firmei de consultanţă şi constructorul speră să rezolve în câteva zile ce n-au rezolvat într-un an. “Trebuie imediat rezolvat cu exproprierea, altfel va trebui să ocolim, situaţie în care costurile se dublează, iar termenele de execuţie se vor prelungi“, a declarat inginerul rezident Bogdan Voiculescu, şeful echipei de consultanţă.

Întregul amplasament va fi predat constructorului pe 25 aprilie

În fine, în calea realizării investiţiei, mai stă o problemă. Nu însă şi ultima. Deşi avea acte pe un teren expropriat de la primărie, societatea de construcţii s-a trezit cu un proprietar care îl revendică, iar omul are drept de folosinţă. O altă încurcătură din care nimeni nu ştie cum se va ieşi. Totul, în condiţiile în care există o lege care spune clar că pentru realizarea de drumuri naţionale şi autostrăzi, exproprierea se face automat, urmând ca proprietarul să-şi revendice în instanţă eventualele drepturi ulterior.

Mai multe amănunte în Adevărul de Seară Drobeta Turnu Severin.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite