Marea Britanie ar putea cumpăra gaz de la Turkmenistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marea Britanie ar putea cumpăra gaz de la Turkmenistan
Marea Britanie ar putea cumpăra gaz de la Turkmenistan

Turkmenistan este dispus să vândă gaz Marii Britanii, dar în acelaşi timp ar dori să coopereze cu mai multe state din Europa şi Asia. Astfel, Occidentul nu va mai depinde doar de resursele de gaz ale Rusiei.

Marea Britanie nu va mai apela la Rusia pentru resursele de gaz, se pare că Turkmenistanul este dispus să le vândă gaz englezilor, dupa spusele preşedintelui turkmen Gurbangulî Berdymukhamedov , în timpul unei vizite a prinţului Andrew la Aşhabad.

"Livrarea de gaz natural turkmen pe piaţa europenă, în special în Marea Britanie, corespunde deplin proiectului Turkmenistanului de a-şi diversifica exporturile de hidrocarburi", a declarat Berdîmuhamedov. 

Acesta a continuat spunand ca ""Turkmenistanul consideră Marea Britanie drept un partener important, alături de care intenţionează să dezvolte o cooperare în tot spectrul relaţiilor bilaterale".

Replica prinţului Andrew a venit rapid, el s-a arătat încântat de o posibilă cooperare cu Turkemnistanul, "unul dintre actorii-cheie în domeniul energetic la nivel mondial".

Nu doar Marea Britanie s-a arătat interesată de oferta statului turkmen, state din Europa şi China ar putea coopera cu statul condus de Berdîmuhamedov.

În cadrul proiectului de construire a gazoductului european Nabucco va participa şi Aşhabadul, în felul acesta se va reduce dependenţa Occidentului de hidrocarburile ruseşti. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite