Turiştii români din Halkidiki au mai trăit o noapte de coşmar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

deoarece incendiile au reizbucnit cu putere în sudul peninsulei Peloponez, iar vântul puternic a favorizat exinderea acestora.Pompierii greci continuau, ieri, lupta cu flăcările în zona Halkidiki

deoarece incendiile au reizbucnit cu putere în sudul peninsulei Peloponez, iar vântul puternic a favorizat exinderea acestora.
Pompierii greci continuau, ieri, lupta cu flăcările în zona Halkidiki şi în Peloponez. În peninsula Kassandra, pompierii acţionau pe un front de trei kilometri, într-o regiune cu acces dificil. Potrivit Ministerului elen de Interne, o suprafaţă estimată între 4.000 şi 5.000 de hectare de pădure, terenuri agricole şi livezi de măslini au ars, luni după-amiază, în prefectura Halkidiki. Circa 50 de locuinţe - case de vacanţă legale şi ilegale - au fost incendiate, iar flăcările au distrus magazine, maşini şi utilaje agricole.

16 români s-au întors în ţară, ajutaţi de consulatul de la Salonic
Consulatul României la Salonic a trimis, ieri-dimineaţă, un autocar de 49 de locuri la Hanioti, pentru a prelua circa 20 de români care-şi exprimaseră dorinţa de a se întoarce în România, însă numai 16 dintre aceştia au părăsit în final staţiunea, a declarat consulul Mihaela Porime. Diplomatul susţine că este posibil ca unii cetăţeni români să fi plecat cu maşinile personale, dar dintre cei care au informat ambasada că ar dori să plece, numai câţiva intenţionau să revină în ţară, mulţi preferând să se îndrepte către alte staţiuni.

Incendii şi în apropierea staţiunii turce Bodrum
Incendiile fac prăpăd nu doar în Grecia, ci şi în sud-vestul Turciei. Flăcările au distrus deja sute de hectare de păduri din apropiere de staţiunea Bodrum, de la Marea Egee. Autorităţile turce au fost nevoite să evacueze sute de case de vacanţă şi case ale localnicilor. Deocamdată, nu se ştie ce a provocat pârjolul, dar astfel de incendii sunt frecvente în Turcia în timpul verii, când temperaturile sunt foarte ridicate şi este secetă. O grupare armată kurdă a anunţat, ieri, că se află la originea incendiilor. "şoimii Libertăţii din Kurdistan" au dezvăluit, pe pagina de internet a grupării, că membrii săi au dat foc la pădure în cel puţin 17 zone pentru a protesta faţă de "atitudinea fascistă" a autorităţilor turce din sud-estul ţării, populată în majoritate de turci.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite