Turismul de tranzit, noul trend în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoseaua de centură va fi zona ce va atrage cele mai importante investiţii. Piaţa hotelieră din Bucureşti a atacat şi ultimul segment important neacoperit, unităţile de cazare destinate turismului de tranzit.

Deşi nu oferă oportunităţi de îmbogăţire peste noapte, pentru că veniturile generate de acest tip de afacere nu se ridică la nivelul celor obţinute de hotelurile centrale, investitorii au început să investească în turismul de tranzit din Bucureşti.

„Hotelurile din zonele limitrofe ale marilor oraşe nu sunt destinate doar tranzitului. De cele mai multe ori, investitorii mizează pe organizarea de evenimente şi pe turismul de weekend“, spune Christopher Shonn, Managing Partner Kohl & Partner.

Ca o consecinţă suplimentară a Autostrăzii Bucureşti - Braşov şi a viitoarei centuri a Bucureştiului, între zona Snagov şi Otopeni, toate localităţile vor cunoaşte o puternică concentrare investiţională în domeniul hotelier, potrivit unei analize a companiei Peacock Hotels.

Cele mai căutate locaţii vor fi cele din nord, vest şi est. ”Sudul nu oferă, încă, suficiente oportunităţi de dezvoltare”, subliniază Shonn.

Hotel exclusivist la Buftea

Pentru organizarea de evenimente şi turismul de weekend a fost achiziţionat, anul trecut, Palatul Ştirbey din Buftea, care va face obiectul unei transformări radicale. Pentru acesta, firma Bucharest Arena, deţinută, printre alţii, şi de Dan Cociş şi Ion Moraru, a plătit nouă milioane de euro.

Potrivit declaraţiilor reprezentanţilor companiei care deţin domeniul, clădirea va fi restaurată şi vor fi amenajate un restaurant şi un număr limitat de spaţii de cazare în regim exclusivist. Proprietatea cuprinde palatul propriu-zis şi 24 de hectare de parc. Noii proprietari intenţionează să amenajeze şi un muzeu al familiei Ştirbey.

Realizarea proiectului, care a început deja, se va întinde pe parcursul a trei ani, iar bugetul de amenajare depăşeşte nouă milioane de euro. Achiziţia domeniului din Buftea a fost cea mai mare tranzacţie ca valoare de pe piaţa proprietăţilor cu caracter monumental din Capitală.

Foarte interesant pentru o viitoare destinaţie este domeniul Institutului „Ana Aslan“ de la Otopeni. „Potenţialul acestei locaţii este fabulos, inclusiv componenţa sa medicală“, a declarat Paul Mărăşoiu, preşedintele companiei Peacock Hotels.

O viitoare unitate de cazare modernă pe această proprietate va ţinti, în primul rând, turiştii de weekend, care, pe lângă relaxare, vizează şi anumite proceduri medicale specifice unui spa. Apropierea de Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“ ar putea furniza unui astfel de hotel un număr semnificativ de turişti străini.

image

Hotelurile din zonele limitrofe ale marilor oraşe nu sunt destinate doar tranzitului. Investitorii mizează şi pe turismul de weekend

image



Christopher Shonn,Managing Partner Kohl & Partner

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite