Turismul, Ardealul şi delăsarea autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"E atâta autenticitate în aceste sate de la poalele munţilor, încât regreţi că nu ai vizitat aceste meleaguri mai devreme"Tara noastră nu înseamnă numai nisipul de la Marea Neagră,

"E atâta autenticitate în aceste sate de la poalele munţilor, încât regreţi că nu ai vizitat aceste meleaguri mai devreme"
Tara noastră nu înseamnă numai nisipul de la Marea Neagră, România înseamnă, poate mai mult decât litoral, o zonă muntoasă şi deluroasă ce te răsfaţă cu o diversitate neasumită a priveliştilor de vis şi cu tot atâtea legende şi poveşti, pe care trebuie neapărat să le asculţi. Iar dacă ai îndoieli că o călătorie pe Transfăgăraşan şi mai departe spre Ardeal nu poate răspunde exigenţelor tale sau că este prea costisitoare, îţi vom demonstra contrariul. Departe de forfota litoralului, aici găseşti liniştea, tăcerea ce te îndeamnă să savurezi fiecare trecere a clipei. Aici, în schimbul unui scăldat în mare, ai parte de o baie de aer curat în mijlocul naturii, în locul nisipului fierbinte, pe înălţimile muntoase găseşti covoare verzi şi mătăsoase ce ţi se întind la picioare cât vezi cu ochii, iar, în satele ardeleneşti te abandonezi tradiţiei şi te laşi ademenit de parfumul medievalităţii. E atâta autenticitate în aceste sate de la poalele munţilor, încât regreţi că nu ai vizitat aceste meleaguri mai devreme. Lipseşte însă interesul de a transforma aceste zone în adevarate atracţii turistice, pentru că dincolo de farmecul ce te cuprinde în mijlocul Mărginimii Sibiului simţi neglijenţa autorităţilor. Cu toate că litoralul românesc este deocamdată o afacere perdantă, oficialităţile se încăpăţânează să investească masiv în promoţii dedicate stimulării turismului pe litoral. Este aberant totuşi să îţi canalizezi toate eforturile spre o singură posibilitate de petrecere a timpului liber şi să nu încerci să exploatezi la maximum potenţialul extraordinar pe care România îl poate avea ca destinaţie turistică. Pentru că o mână întinsă spre aceste zone de dincolo de munţii Făgăraş ar putea transforma Ardealul într-o adevarată mină de aur pentru veniturile bugetului de stat!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite