"Turism" medical în Ungaria şi Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru 120 de euro, pacienţilor români li se intermediază internarea şi tratarea în unităţi medicale din Vest. Bolnavii mai trebuie să plătească şi costul intervenţiei

Pentru 120 de euro, pacienţilor români li se intermediază internarea şi tratarea în unităţi medicale din Vest. Bolnavii mai trebuie să plătească şi costul intervenţiei

Nemulţumirea faţă de spitalele româneşti a favorizat apariţia unei noi meserii: consultantul medical. El prezintă pacienţilor români alternative de tratament în Vest.

O asociaţie nonprofit din Timişoara, condusă de fosta soţie a ministrului sănătăţii, Francisc Baranyi, oferă consultanţă şi asistenţă celor care vor să se trateze în spitale din străinătate.

Serviciul oferit de ONG-ul administrat de Ildiko Barany, de profesie medic, facilitează etapele pe care pacientul trebuie să le parcurgă pentru a beneficia de servicii medicale în străinătate, de la datele de contact ale medicilor până la cazare, transport şi chiar translator.

Explicarea procedurii

"Îi cerem pacientului documente despre boala pe care o are, îi facem o programare, medicul din străinătate îi face o listă de investigaţii, apoi merge la intervenţie", a explicat procedura Ildiko Baranyi.

Serviciile de consultanţă oferite de asociaţie costă 120 de euro. "Pacienţii primesc de la noi o cartelă sanitară de înregistrare pe care o folosesc la intrarea în spitalele din Ungaria. La externare, li se eliberează o chitanţă şi factură pentru costurile intervenţiei", a mai explicat preşedinta asociaţiei.

Servicii şi pentru însoţitori

Kõrösi Agáta este o asistentă medicală pensionară din Timişoara, în vârstă de 65 de ani, care a apelat la aceste servicii. "A fost dorinţa mea să mă tratez la Szeged. Am preferat să dau banii şi să mă simt bine decât să fiu umilită aici. Îmi place corectitudinea medicilor de acolo şi felul cum tratează pacienţii", a spus Agáta.

Şi pentru cei care însoţesc bolnavii la tratament se poate aranja cazare şi masă la preţ redus. De pildă, în Budapesta, la Insula Speranţei, o cameră costă 12 euro pe noapte, preţ în care intră şi tariful mesei.

La Szeged există un cămin pentru asistente, unde aparţinătorii bolnavilor se pot caza cu puţin peste 10 euro pe noapte.

Consiliere în patru paşi

1. Prezentarea documentelor medicale
2. Programare în spital - Ungaria/Germania
3. Analize - Timişoara
4. Intervenţie medicală - Ungaria/Germania
Servicii asigurate: cazare, inclusiv şi pentru însoţitori, transport şi translator.
Preţ: 120 de euro şi costul intervenţiei în străinătate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite