Turism pe MP3, dar totuşi... turism!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ghidurile turistice pe care site-urile web le propun spre descărcare şi vizionare pe iPod şi pe telefonul mobil ne lasă fără scuză. Cum să mai spunem că nu avem timp să plecăm în

Ghidurile turistice pe care site-urile web le propun spre descărcare şi vizionare pe iPod şi pe telefonul mobil ne lasă fără scuză. Cum să mai spunem că nu avem timp să plecăm în vacanţă?

Săptămâna viitoare, pe 26 aprilie, Podibus, un site creat de specialiştii audio-ghidurilor culturale Briq şi Sycomore, va pune la dispoziţia curioşilor o vizită ghidată la castelul Chenonceau, din Franţa, cu comentarii disponibile în 11 limbi, inclusiv chineză, rusă sau japoneză. Asta după ce, până acum, turiştii virtuali ai site-ului au putut să meargă, în spiritul ludic specific, într-o plimbare acasă la Marie-Antoinette, la Versailles (40 de minute, gratuit), prin grădinile celebrului palat (doi euro) sau la expoziţiile temporare din oraş.

Plimbări virtuale prin toată Europa

Podibus nu e singurul site care invită la plimbări virtuale. PocketVox vă însoţeşte, spre exemplu, pas cu pas pe vreo 20 de trasee, de la Praga la Sankt Petersburg, fiecare dintre ele cu o durată de o oră şi jumătate (pentru doar cinci euro).

Şi Cityspeaker, site-ul care a dezvoltat acest tip de turism la Paris, Londra şi Roma, şi-a lărgit oferta, adăugând, la sfârşitul lunii martie, Veneţia, Nisa şi Marsilia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite