Turbină-gigant pentru regină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorii Domeniului Regal Britanic vor construi cea mai mare moară de vânt din lume Regina Elisabeta a Marii Britanii a aprobat ridicarea unei turbine eoliene cu o putere de 7,5

Administratorii Domeniului Regal Britanic vor construi cea mai mare moară de vânt din lume

Regina Elisabeta a Marii Britanii a aprobat ridicarea unei turbine eoliene cu o putere de 7,5 megawaţi, anunţă Reuters.

Turbina de vânt va fi amplasată pe domeniile regale şi va fi construită de administratorii domeniului regal (Crown Estate). De regulă, terenurile de la ţărmul mării sunt închiriate, dar de-acum o parte din ele vor găzdui turbine eoliene.

Cu o capacitate de 7,5 megawaţi, turbina va fi cea mai mare din toată lumea. "Până acum n-am mai făcut aşa ceva şi cred că acest lucru o să producă mare uimire în rândul publicului", a spus Ben Barton, managerul de la Crown Estate, cel care se ocupă de proiectul energiei produse cu ajutorul eolienelor.

Energia, vândută în sistemul naţional

Barton a mai spus că managerii companiei sale s-au hotărât să investească în producerea energiei eoliene pentru a ajuta la rezolvarea dificultăţilor care apar în această afacere.

Turbina regală va fi construită de constructorul londonez Clipper Windpower şi va fi pusă în funcţiune în 2010, când toată energia produsă va fi vândută în sistemul naţional. Pentru amplasarea turbinei, compania caută acum un teren în nord-estul Angliei. Miercuri, administratorii domeniilor regale au spus că sunt interesati şi de terenurile din Scoţia.

Proiecte verzi ale Casei Regale

Casa Regală Britanică nu e la prima implicare în proiecte verzi. Prinţul consort Philip a montat panouri solare la reşedinţa din Sandringham încă din 1970.

Soţul reginei se implică activ în conservarea speciilor. El e preşedintele emerit al organizaţiei internaţionale World Wildlife Fund for Nature.

Săptămână trecută, într-un interviu din ziarul "The Times", prinţul Philip, declara că suprapopularea planetei este principalul factor care a generat încălzirea globală.

Din toamnă, fundaţia Prinţului Charles de Wales anunţa la începutul lunii mai că va construi un oraş ecologic în South Devon.

În oraşul Sherford, vor fi construite 5.500 de locuinţe dotate cu panouri solare.În oraşul prinţului vor locui 12.000 de oameni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite