Tun imobiliar la Nokia-Jucu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţia Nokia de la Jucu, judeţul Cluj, a producătorului finlandez de telefoane mobile a intrat în vizorul procurorilor anticorupţie. Departamentul Naţional Anticorupţie (DNA) a trimis,

Investiţia Nokia de la Jucu, judeţul Cluj, a producătorului finlandez de telefoane mobile a intrat în vizorul procurorilor anticorupţie. Departamentul Naţional Anticorupţie (DNA) a trimis, ieri, o adresă prin intermediul Serviciului Teritorial Cluj, către Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, prin care solicită documentaţia aferentă demarării şi continuării negocierilor cu compania finlandeză, documente privind concesionarea terenului aferent, ofertele, scrisoarea de intenţie, contractele şi, inclusiv, corespondenţa.

Vestea anchetei a picat la o zi după ce autorităţile judeţene fuseseră felicitate pentru investiţia Nokia de Markus Meckel, fostul ministru de externe al Germaniei. Preşedintele CJ, Marius Nicoară, a precizat că nu cunoaşte obiectul cercetărilor DNA şi că nu ştia despre existenţa vreunei sesizări privind investiţia Nokia. În replică la declaraţiile lui Nicoară, reprezentanţii DNA au precizat însă că ancheta vizează tranzacţiile cu terenurile de la Jucu şi nicidecum afacerea Nokia.

Investigaţia procurorilor anticorupţie priveşte de fapt împrejurările în care au fost achiziţionate terenuri în Jucu, până în momentul oficializării contractului cu autorităţile clujene. DNA are indicii că acei care au cumpărat terenurile respective ar fi avut informaţia că Nokia va investi la Cluj.

"Utilizarea unor informaţii care nu erau destinate publicităţii putea să aducă beneficiarilor foloase necuvenite prin creşterea valorii terenurilor achiziţionate", se arată într-un comunicat al DNA. Oficialii Nokia au precizat că toate actele cerute vor fi puse la dispoziţia anchetatorilor. "Personal, am aflat ieri despre această situaţie, dar în acest moment nu dorim să facem vreun comentariu", a spus Monica Alb, director de comunicare al Nokia România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite