"Tumora Dalli" , extirpată de Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general a reziliat contractul cu firma care administrează parcările din Bucureşti din 1995 După 13 ani de stăpânire în Capitală, Dalli este pusă pe tuşă de noul edil-şef.

Primarul general a reziliat contractul cu firma care administrează parcările din Bucureşti din 1995

După 13 ani de stăpânire în Capitală, Dalli este pusă pe tuşă de noul edil-şef. Bucureştenii nu vor mai plăti astfel parcarea în Capitală.

La finalul unei şedinţe în care Sorin Oprescu a respins toate punctele de pe ordinea de zi a Consiliului General al Capitalei, primarul a pornit mitraliera acuzaţilor.

Ţinta: de la directorii de direcţii până la femeile de serviciu, contractele păguboase şi plăţile de milioane de euro făcute ilegal de fosta echipă a lui Videanu, cu aprobarea CGMB.

Prima victimă de ieri a primarului general a fost însă firma Dalli. Înainte de prezentarea "stării Bucureştiului", Oprescu a semnat rezilierea contractului cu societatea care a administrat din 1995 şi până ieri locurile de parcare cu plată din Bucureşti.

Cum Dalli are contract cu municipalitatea pentru încă doi ani, decizia lui Oprescu va fi contestată. Directorul Dalli, Radu Jianu, a precizat pentru "Adevărul" că "lucrurile nu vor rămâne aşa" şi că "deşi sunt acum în concediu, luni voi discuta cu primarul general, pentru că este vorba de 300 de oameni care ar putea rămâne fără loc de muncă".

Audit la PMB

În cele 20 de zile de la preluarea mandatului, Sorin Oprescu a descoperit "cangrena" care a cuprins Primăria generală.

Săptămâna viitoare, după ce se va întoarce de la Bruxelles, "medicul-primar" va angaja o firmă de audit care să prezinte la sfârşitul verii bilanţul ultimilor opt ani de zile din PMB. "Deciziile mele se vor baza pe acest audit, dar nu este nevoie să-mi spună nimeni că în această instituţie există direcţii care nu mai sunt în nici o altă instituţie din România şi că ele au dăinuit aici doar ca să-i mai ţină în funcţie pe nişte directori", a zis Oprescu.

Alte exemple de birocraţie date de primarul general: cumpărarea unui pix necesită 46 de semnături, iar dacă astăzi depui o cerere de audienţă îl vezi pe primar în februarie 2013.

Directorii, invitaţi să demisioneze

La capitolul plăţi ilegale, care au echivalentul câtorva milioane de euro, primarul general nu a vrut să nominalizeze vreo firmă însă a precizat că se bazează pe raportul Curţii de Conturi făcut de curând pentru Senat.

Oprescu a pomenit şi de primele care se împart doar la "Cina cea de taină", dar şi de favorurile sexuale pe care unele angajate erau obligate să le facă faţă de unii directori ca să-şi menţină funcţiile.

La finalul raportului Oprescu i-a invitat pe toţi directorii din Primărie "pe care am avut amabilitatea să nu-i nominalizez acum" să-şi dea demisia. "Unii le-au spus consilierilor mei că nu pot fi demişi pentru că au spate. Le spun eu acum că au avut spate", a conchis Oprescu.

Cum a cucerit Dalli Capitala

Firma Dalli Exim a obţinut monopolul parcărilor din Bucureşti în 1995 în urma unei licitaţii internaţionale susţinute de fostul primar Crin Halaicu. Dalli a câştigat licitaţia angajându-se că va da municipalităţii 55,5% din încasări, fără a stipula clar cum vor fi contabilizate acestea. Dalli a fost înfiinţată de Dorin Cocoş (foto), soţul Elenei Udrea şi de Adrian Petrache, partener de afaceri cu Alexandru Bitner. Contractul Dalli a fost extins până în 2010. După 2005, afacerea a fost preluată de unul dintre directori, Radu Jianu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite