La Tulcea a început procesul maidanezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţiile ecologiste nu vor să-i ierte pe cei care au omorât cu sânge rece 200 de câini . Cadavrele celor 200 de câini au fost găsite de către lucrătorii Inspectoratului Judeţean de

Organizaţiile ecologiste nu vor să-i ierte pe cei care au omorât cu sânge rece 200 de câini .


Cadavrele celor 200 de câini au fost găsite de către lucrătorii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea într-o pădure de lângă comuna tulceană Somova, la sfârşitul lunii trecute, iar reclamanţii susţin că au probe cutremurătoare în sprijin. Vicepreşedintele Asociaţiei "Binecuvânţi natura", Maria Moţ, a declarat, în exclusivitate pentru "Adevărul verde", că mulţi dintre câini au fost omorâţi în bătaie, iar condiţiile în care trăiau în adăpostul primăriei sunt greu de imaginat.


Referitor la autorii masacrului din pădurea de lângă Somova, Maria Moţ susţine că martorii pe care organizaţia îi va aduce la proces îi cunosc pe cei care au ucis animalele şi nu mai este decât o chestiune de timp până când aceştia vor plăti pentru faptele lor.

Principalul vinovat, consideră doamna Moţ, este Cezar Jipa, şeful Serviciilor Publice, care ar fi afirmat, la un moment dat, într-o discuţie legată de acest caz, că legile actuale sunt proaste, iar legea pe care o respectă este numai aceea pe care o face el. "Unul dintre directori, şi anume Cezar Jipa, se face vinovat de uciderea câinilor, dar dânsul îşi exprimă nedumerirea că asupra instituţiei pe care o conduce planează astfel de acuzaţii", a mai spus Maria Moţ.


Legea condamnă uciderea animalelor


Organizaţiile ecologiste au trimis la laboratorul de specialitate probe prelevate din ţesuturile câinilor ucişi şi aşteaptă rezultatele analizelor. Probabilitatea ca aceste probe să fie de vreun ajutor este destul de mică, deoarece leşurile au fost descoperite târziu.


Reprezentanţii ONG-urilor nu se dau însă bătuţi, deoarece deţin probe clare ce confirmă că animalele au fost eutanasiate, parte din ele ilegal, iar celelalte - omorâte în bătaie. "Îngrijitorii care au fost daţi afară imediat după ce Direcţia Sanitar Veterinară Tulcea a fost în control la adăpostul cu pricina, şi chiar l-a închis, au recunoscut că ştiu în ce condiţii au fost ucişi câinii şi, mai ales, ştiu şi pot spune în instanţă cine a dat acest ordin", a mai spus, pentru "Adevărul Verde", Maria Moţ.


La începutul lunii ianuarie, în adăpostul de animale erau 225 de câini. Pe data de 10 ianuarie, 100, iar pe 25 ianuarie mai rămăseseră 25. Cei care ar trebui să justifice lipsa animalelor se fac că ştiu nimic. Nu vor să dea nicio declaraţie în acest sens şi nici nu au cum să justifice dispariţia celor 200 de câini.

Domnul Cezar Jipa, şeful Serviciilor Publice din Tulcea, singurul în măsură să dezlege această enigmă, a refuzat să vorbească despre soarta tristă a câinilor dispăruţi. Legea privind protecţia animalelor a fost deja promulgată în ianuarie şi prevede amenzi usturătoare şi, eventual, condamnarea la închisoare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite