Tudor Giurgiu: Andreea Marin nu pleaca de la TVR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul TVR, Tudor Giurgiu, vrea sa renunte la emisiunile lacrimogene, dar pastreaza in grila ,Surprize, surprize" si ,Iarta-ma". Vrea sa promoveze filme europene de calitate, dar mai strecoara in

Directorul TVR, Tudor Giurgiu, vrea sa renunte la emisiunile lacrimogene, dar pastreaza in grila ,Surprize, surprize" si ,Iarta-ma". Vrea sa promoveze filme europene de calitate, dar mai strecoara in grila de duminica si cate un film indian, ca asa vrea publicul. Spune ca il intereseaza mai mult calitatea si mai putin cantitatea de lacrimi, dar lauda cifrele de audienta ale emisiunii ,Surprize, surprize". Infirmand total zvonurile care anuntau plecarea Andreei Marin de la TVR, Tudor Giurgiu isi da acordul pentru inca un an de divertisment previzibil. Ar fi al optulea sezon in care emisiunea ramane principalul croseu al TVR-ului in clinciul cu televiziunile comerciale.
- Domnule Tudor Giurgiu, cum comentati zvonurile conform carora Andreea Marin ar pleca la Antena 1, avand in vedere faptul ca vedeta nu le-a infirmat pana acum?
- Zvonurile au aparut, probabil, pentru ca s-a aflat ca la sfarsitul acestui an expira contractul cu Prime Time World Broadcasting pentru emisiunea ,Surprize, surprize". Dar nu este nimic nou in acest lucru, contractul pentru emisiune este semnat dintotdeauna pe o anumita perioada de timp, limitata. Pana la urma, aceste zvonuri sunt o forma de publicitate si fac bine emisiunii.
- Intr-un contract renegociat cu producatorul luati in calcul si varianta ca emisiunea sa poata exista si fara Andreea Marin?
- Pentru publicul nostru, va informez ca Andreea Marin nu pleaca de la TVR. Contractul cu Prime Time World Broadcasting, firma producatoare a emisiunii ,Surprize, surprize", e in curs de negociere. Programul ,Surprize, surprize" va exista impreuna cu Andreea Marin. Este una dintre emisiunile importante ale TVR din toate punctele de vedere: profil, subiecte abordate, campanii initiate, audiente inregistrate etc.
- Aveti de gand sa scoateti din grila emisiuni catalogate ca ,lacrimogene" (Surprize..., Iarta-ma), o data cu relansarea anuntata pentru primavara?
- Pentru campania de relansare a imaginii postului TVR 1, incepand din primavara lui 2006, ne dorim moderatori si prezentatori valorosi, care comunica intr-adevar cu publicul, si programe de calitate, variate, longevive, cu priza la public. Dar vom avea si multe productii noi: tocmai am lansat concursul de proiecte de emisiuni, apoi, de aproximativ o luna, se deruleaza concursul pentru scenarii de filme de televiziune. Prin urmare, nu va pot spune acum ce emisiuni o sa contina grila din primavara a TVR. Dar va pot confirma ca ma intereseaza in primul rand calitatea si mai putin cantitatea de lacrimi...
- Duminica seara, TVR1 a difuzat un film indian, gest surprinzator pentru televiziunea publica, in timp ce multe filme europene de calitate asteapta sa fie preluate de canalele romanesti. Care sunt motivele difuzarii unui film indian la o ora de maxima audienta?
- Nu consider ca difuzarea unui film indian pe TVR este un gest surprinzator. Nu este prima data cand este programata o astfel de productie. Sa nu uitam ca TVR, ca post public, trebuie sa ia in calcul gusturile tuturor telespectatorilor sai, deci inclusiv acest gen. In ceea ce priveste filmele europene, TVR difuzeaza in mod regulat astfel de productii. Mai mult, postul public va achizitiona si va include in grila mult mai multe productii europene, incepand din primavara. Este vorba despre filme de calitate, premiate si apreciate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite