Tudor Gheorghe a ridicat publicul în picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca să prindă un loc la spectacolul „Taina cuvintelor“ spectatorii s-au înghesuit la casa de bilete, unde organizatorii au suplimentat locurile

Biletele se epuizaseră de acum câteva zile motiv pentru care, aseară, organizatorii au suplimentat numărul cu încă 100 de bilete.
Ca întotdeauna, interpretul a ridicat sala în picioare fiind primit cu aplauze şi flori. Gorjenii nu ratează niciun spectacol oferit de Tudor Gheorghe. „Vin mereu pentru că este un mare interpret, dar şi pentru că niciodată un spectacol nu este lafel“, a spus Mihaela Ivaşcu.
Sute de persoane au participat aseară la spectacolul oferit de Tudor Gheorghe. Evenimentul a început laorele 18.00 şi a ţinut aproapedouă ceasuri, timp în care interpretul a încântat auzul publicului prin cântecele sale dar şi prin umorul său inegalabil. Cu câteva minute înainte de începerea spectacolului, mai multe persoane se înghesuiau la casa de bilete,
în speranţa că vor mai găsi unul pentu a putea intra, însă fără succes.
Spectacolul susţinut de Tudor Gheorghe s-a numit „Taina Cuvintelor“ şi a fost prezentat în ultima lună în mai multe oraşe din România.
Spectacolul este de fapt o „lecţie de limba română“, potrivit spuselor interpretului. Tudor Gheorghe s-a declarat împotriva folosirii cuvintelor provenite din limba engleză.

Lecţia de limba română
Spectacolul adună mai multe poezii scrise cu multă vreme în urmă şi care amintesc de adevărata limbă română.„Spectacolul este dat în cinstea strămoşilor noştri care ne-au lăsat o limbă ca un fagurede miere şi noi o călcăm în picioare prin toate aceste cuvinte pe care le-am împrumutat“, a spus interpretul cu mâhnire.„Citeam undeva un articol şi era vorba despre un cizmar dar nu-i spuneau cizmar  ci repair-shoes. Ce înseamnă asta?“, a continuat acesta. Fraţii Văcăreşti, Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Vasile Alcsandri sunt doar câţiva dintre poeţii ale căror poezii au fost puse pe muzică de Tudor Gheorghe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite