Trupurile minerilor dispăruţi au fost scoase din infern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadavrele în descompunere ale celor doi mineri surprinşi în subteran, la Baia Nouă, au fost scoase la lumina zilei ieri, în jurul prânzului, după ce au fost căutate 24 de zile în adâncul

Cadavrele în descompunere ale celor doi mineri surprinşi în subteran, la Baia Nouă, au fost scoase la lumina zilei ieri, în jurul prânzului, după ce au fost căutate 24 de zile în adâncul pământului de către o armată de mineri salvatori.
Trupurile neînsufleţite ale celor doi ortaci erau ambalate în saci de plastic şi puse pe tărgi metalice. Ele au fost recuperate de la orizontul 90 după o muncă titanică şi plină de riscuri. Potrivit salvatorilor care au trudit non-stop la această operaţiune, miercuri noaptea, decedaţii au fost identificaţi în colivia acoperită de sute de tone de pământ. Colivia era răsucită şi pentru că nu se putea pătrunde în ea s-a luat hotărârea tăierii cu autogenul prin partea laterală. Astfel, cei doi dispăruţi au putut fi scoşi din capcana morţii. Această etapă s-a încheiat în jurul orei 10. Afară din mină aşteptau cu sufletul la gură, printre alţii, rudele îndurerate. "Părerea mea este că au murit pe loc din cauza şocului mecanic. Vom ajuta familiile îndurerate cu ajutoare financiare şi ne vom ocupa de înmormântarea celor doi colegi", ne-a declarat, ieri, directorul general al Exploatării Miniere Anina, Ştefan Lissi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite