Trupele de elită germane au purtat însemne hitleriste în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soldaţii germani din trupele de elită (KSK) ale Bundeswehrului au folosit, înainte şi în timpul misiunii din Afganistan, emblema hitleristă utilizată în expediţiile din Africa. Revista

Soldaţii germani din trupele de elită (KSK) ale Bundeswehrului au folosit, înainte şi în timpul misiunii din Afganistan, emblema hitleristă utilizată în expediţiile din Africa.
Revista "Stern" publică astăzi şi fotografii cu maşinile de teren ale KSK în misiunea de menţinere a păcii, Enduring Freedom, pe ale căror portiere se află emblema cu palmier folosită de Wehrmachtul lui Adolf Hitler în misiunile africane (1941-1943) din cel de-al doilea război mondial.
Fotografia a fost făcută chiar de unul dintre membrii trupelor de elită germane la Masirah, în noiembrie 2001. "Unora dintre colegii mei li se părea foarte şic să circule cu maşinile cu însemnul hitlerist", mărturiseşte unul dintre soldaţii germani care au fost în misiunea din Afganistan. Mai mult, şi după terminarea misiunii, maşinile cu palmierul hitlerist au fost văzute şi în localitatea germană Calw, unde îşi are KSK baza militară.
Trupele de elită ale Bundeswehrului, care au circa o mie de militari şi au acţionat în 2001-2002 în Afganistan, efectuează, de obicei, misiuni secrete de "salvare şi eliberare" în zone de conflict. Misiunile lor trebuie să fie aprobate de o comisie a Bundestagului, excepţie făcând cazurile urgente care vizează "siguranţa cetăţenilor germani".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite