Trupe speciale formate din amerindieni, pe urmele lui Bin Laden

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentagonul a trimis în Afganistan, pentru capturarea lui Osama Bin Laden, forţe speciale suplimentare, precum şi agenţi CIA sub acoperire. Printre acestea şi unităţi de elită ale

Pentagonul a trimis în Afganistan, pentru capturarea lui Osama Bin Laden, forţe speciale suplimentare, precum şi agenţi CIA sub acoperire.

Printre acestea şi unităţi de elită ale amerindienilor din cadrul armatei americane cunoscute sub numele "Shadow Wolves", scrie cotidianul "The Australian". "Shadow Wolves" au mai fost în misiuni în străinătate. Tot ei s-au ocupat şi de instructajul trupelor de grăniceri din Tadjikistan şi Uzbekistan, pe care le-au învăţat vechile secretele ale identificării urmelor, în care indienii excelau. Din componenţa unităţilor "Shadow Wolves", create la începutul anilor 1970, fac parte reprezentanţi ai triburilor Navajo, Sioux, Dakota şi Apache. Urmaşii acestor triburi de indieni sunt la mare căutare şi în poliţia americană. În ultimii ani, aceste trupe au fost folosite şi la graniţa dintre SUA şi Mexic, fiind implicate în capturarea contrabandiştilor. Pe capul lui Bin Laden, Washingtonul a pus o recompensă de 25 milioane de dolari, cu toate acestea, serviciile secrete nu au reuşit până acum să dea de urmele acestuia, în pofida echipamentelor tehnologice avansate pe care le au la dispoziţie. Recent, noul şef al serviciilor de informaţii americane Mike McConnell nu a exclus posibilitatea ca odată cu venirea primăverii şi a topirii zăpezilor din munţi, Bin Laden şi locotenentul său, Ayman al-Zawahiri, să organizeze noi tabere de antrenament pentru terorişti în nord-vestul Pakistanului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite