Trofeu pentru tinerii chitarişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri a debutat cea de-a 12-a ediţie a festivalului dedicat chitării clasice, la sala Centrului Naţional de Artă din Bucureşti. Astăzi, începând cu ora 10, se vor întrece participanţii la

Ieri a debutat cea de-a 12-a ediţie a festivalului dedicat chitării clasice, la sala Centrului Naţional de Artă din Bucureşti.

Astăzi, începând cu ora 10, se vor întrece participanţii la probele impuse de juriu în funcţie de categoria de vârstă.


Şi fiindcă este un festival internaţional, printre concurenţi se află şi câţiva reprezentanţi din alte ţări precum Thailanda, Germania, Turcia, Bulgaria sau Macedonia. Evenimentul îşi propune să "promoveze chitara clasică şi şcoala muzicii româneşti în lume", a declarat Liviu Georgescu, directorul festivalului, profesor de chitară şi director al Fundaţiei Române de Chitară.


În această seară, de la ora 19.00, chitaristul Gerhard Reichenbach va susţine un recital. Mâine, ora 11.00, este rezervată Galei Laureaţilor, în cadrul căreia vor fi premiaţi cei mai talentaţi chitarişti. Valoarea totală a premiilor se ridică la suma de 12.000 de lei.


Conform organizatorilor, în concurs s-au înscris 62 de chitarişti, care au fost împărţiţi pe patru categorii de vârstă.


Festivalul Internaţional de Chitară este organizat de Fundaţia Română de Chitară, Centrul Naţional de Artă - Tinerimea Română şi Liceul de muzică "George Enescu". (Ioana Mirică)

Cei mici se întrec într-o competiţie muzicală

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite