Trimisul UE în Deltă a strâns trei saci de gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania de strângere a peturilor "Pune capac mizeriei din Deltă!", s-a încheiat weekendul acesta la Murghiol, unde Donato Chiarini, şeful reprezentanţei Comisiei Europene în România, a strâns

Campania de strângere a peturilor "Pune capac mizeriei din Deltă!", s-a încheiat weekendul acesta la Murghiol, unde Donato Chiarini, şeful reprezentanţei Comisiei Europene în România, a strâns deşeurile cot la cot cu voluntarii.

Periferia localităţii tulcene Murghiol a fost luată drept exemplu pentru ce înseamnă o zonă deteriorată în lipsa unei gropi ecologice. Politicieni, vedete ale showbizului, elevi, autorităţi locale şi naţionale, cât şi şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Donato Chiarini, şi Phillip Weller, secretarul general al Comisiei Internaţionale a Dunării, au ecologizat zona timp de câteva ore. Dotaţi cu saci şi mănuşi, voluntarii au văduvit malul lacului Murghiol de câteva zeci de saci de gunoaie.

"Acţiunea aceasta poate fi un semnal pentru ţările riverane Dunării din amonte de intrarea fluviului în România privind protecţia fluviului", a spus Donato Chiarini. "Suntem realişti şi ştim că această campanie nu aduce o soluţie pentru problema ambalajelor aruncate prin Deltă, dar a fost un instrument pentru educare şi responsabilizare socială", a precizat Dragoş Bucurenci, director "Salvaţi Delta". "Acum, că am ajuns să conştientizăm nevoia unei infrastructuri de colectare a deşeurilor, următorul pas este implementarea unui proiect în Delta Dunării.

Consiliul Judeţean Tulcea lucrează la un astfel de proiect şi vom fi cu ochii pe ei. Din câte ştim, în lunile viitoare urmează să aibă loc selecţia firmelor ce vor asigura salubrizarea în această zonă", a spus Lucia Varga, secretarul de stat din Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile.

Campania "Pune capac mizeriei din Deltă!" va continua şi în 2008, dar cel mai probabil sub altă formă. Acţiunea de colectare a peturilor din Deltă a cuprins două campanii pe parcursul acestui an (una în primăvară şi alta în toamnă), înainte şi după plecarea turiştilor, rezultatul fiind strângerea a peste 150.000 de sticle de plastic, pungi şi alte ambalaje. Acestea au fost duse la presa de balotat peturi, donată localităţii Murighiol de către producătorul de bere "Ursus".

Galerie Foto de Lucian Muntean

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite