Trenurile spre mare iau viteză abia din toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În sezonul estival 2011, către mare vor pleca opt trenuri de viteză
În sezonul estival 2011, către mare vor pleca opt trenuri de viteză

CFR SA a plătit restanţele pentru lucrările de modernizare pe tronsonul Bucureşti-Constanţa, dar lucrările vor fi gata cel mai devreme la finele lunii septembrie.

Potrivit Railway Insider (portalul industriei feroviare), CFR SA a plătit toate facturile restante privind lucrările la tronsonul de cale ferată Bucureşti-Constanţa.

Constructorii sunt de părere că este pentru prima dată când Ministerul Transporturilor îşi respectă promisiunea de a plăti datoriile către companiile ce realizează modernizarea tronsonului Bucureşti-Constanţa, parte a Coridorului IV paneuropean. „Aşteptăm recepţiile finale pentru a plăti şi restul sumei de bani. În acest moment, Ministerul Transpoturilor nu are probleme cu banii în ceea ce priveşte acest proiect", a declarat Marius Corduneanu, director adjunct pe proiecte europene în cadrul CFR SA.

Deocamdată, în acest moment încă sunt probleme pe secţiunea de cale ferată Fundulea-Feteşti, întrucât lucrările sunt întârziate. Deşi ministerul a cerut companiei Astaldi să finalizeze lucrările până pe 15 iulie, constructorul a anunţat că va încheia la 30 septembrie. Astaldi a obţinut trei contracte pentru modernizarea sectorului Fundulea-Feteşti, cu o valoare totală de 178 de milioane de euro.

„Ruşinică" pentru Astaldi

„Penalităţile sunt de 1% pentru fiecare zi de întârziere şi merg până la 15% din valoarea contractului", a declarat recent ministrul Anca Boagiu în cadrul unei vizite de lucru. Acesta le-a transmis constructorilor de la Astaldi „să le fie ruşine", pentru că pe şantier este „o vraişte în care nu ştie dreapta ce face stânga", iar ministerul „nu era obligat să aducă piatra spartă pentru tronsonul de cale ferată Fundulea-Feteşti".

În prezent, între Bucureşti Nord şi Constanţa circulă cinci trenuri de viteză (rapide şi accelerate), iar începând de vineri, 17 iunie, vor fi opt trenuri de viteză. În plus, de săptămâna viitoare, garniturile vor merge până la Mangalia, a anunţat CFR Călători. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite