Trenurile nu vor circula miercuri între orele 07.00 şi 09.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii de la CFR Călători şi CFR Infrastructură nu au ajuns la un acord cu reprezentanţii companiilor feroviare după 9 ore de negocieri.

Sindicaliştii de la Mişcarea Comercial declansează o grevă de 2 ore chiar în ziua moţiunii de cenzură, miercuri, 16 martie, în intervalul orar 07.00 şi 09.00.

Acţiunea de protest a fost decisă în cadrul Consiliului Naţional al organizaţiei. Greva de avertisment va fi organizată între orele 7.00 şi 9.00, în intervalul orar respectiv necirculând niciun tren. Protestul este motivat de faptul că nu au fost semnate contractele de muncă la CFR Călători şi CFR Infrastructură.

Nemulţumirea angajaţilor CFR este faptul că nu le-au fost încă prelungite contractele colective de muncă. „Noi am fi trebuit să semnăm contractele până la 31 ianuarie. Este martie şi încă nu ne-au fost date la semnat“, a declarat Gheorghe Victoraş, liderul Sindicatului Mişcare Comercial şi cadrul CFR.

Pe lângă lipsa contractului de muncă, o altă nemulţumire a ferociarilor este aceea a instabilităţii locului de muncă. „Noi vrem să nu se facă alte modificări suplimentare faţă de contractul de anul trecut. Deja am auzit că sunt planificate alte disponibilizări şi ne vom vedea în situaţia de a nu mai face faţă la locul de muncă. Acum muncim ore suplimentare cu miile şi nu se dau bani pe ele, ci se face compensare cu zile libere. Este un cerc vicios care nu se mai termină“, spune liderul sindical constănţean.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite