Trenduri 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colecţiile prezentate la New York, Paris, Milano şi Madrid au pus în valoare penele, blănurile naturale sau artificiale, grafismele contrastante cu puternice accente retro. Stiliştii marilor

Colecţiile prezentate la New York, Paris, Milano şi Madrid au pus în valoare penele, blănurile naturale sau artificiale, grafismele contrastante cu puternice accente retro.

Stiliştii marilor case de modă au dat startul sezonului primăvară-vară 2008. Prezentările de colecţii
de la Fashion Week New York, Paris, Milano sau Madrid au trasat direcţiile generale pentru următoarele două sezoane.

Just Cavalli surprinde printr-un concept care se depărtează de ţinutele sale până acum accesorizate "hard". Hainele sunt ultrafeminine, cu sobrietatea sublimată şi jocuri de imprimeuri minimaliste, care păcălesc ochiul, acestea sunt tuşele colecţiei 2007-2008.

Cavalli pune accent pe fustele mini sau la nivelul genunchiului, în formă de clopot sau de balon, însoţite obligatoriu de centuri tip corset care subliniază puternic talia. Mânecile sunt şi ele voluminoase, cu pliuri sau încreţituri, într-un fluviu de textura rock-glamour. Atitudinea rock and roll este un alt cuvânt-cheie care defineşte stilul Cavalli pentru următorul sezon.

Ochelarii sunt accesorii obligatorii la ţinutele de iarnă care presupun folosirea blănurilor, ca elemente secundare sau ca haină propriu-zisă. Stofele sunt dintre cele mai luxoase şi se poartă într-o atitudine "neglijentă", mănuşile sunt lungi, din piele, genul motociclist. Penele, folosite în cele mai excentrice combinaţii, sunt materialele "new entry" în colecţia Just Cavalli.

Armani, ca şi Prada, transformă femeia într-un preţios fluture de mătase. Stilista Miuccia Prada a suprapus peste rochie una secundară, care învăluie silueta într-un halou roz pal, verde străveziu sau aubergine din care răzbat transparenţe ale motivelor asiatice. Rochiile semnate Prada şi cele din colecţia Hannibal Laguna au guler pe gât, rulat până sub bărbie sau care curge fluid, pe lângă umeri. Mai puţin eterate, dar întotdeauna "gonflate" din mătase, rochiile sunt strânse în centuri aurii, amintind de modele purtate de preţioasele marchize de la curtea regilor Franţei.

Ce se poartă în această toamnă

Câteva recomandări generale pentru următoarele luni: se poartă grafismele contrastante cu puternice accente retro, nuanţele de ruginiu, griul, culorile tari precum movul, verdele, roşul (care rămâne vedetă în continuare şi în acest sezon).

Tunicile, rochiile-pulover, în special cele cu guler pe gât, tricotajele voluminoase sunt "hiturile" care vă vor propulsa în topul modei.

Stilul androgin (pantalonii bărbăteşti cu talie înaltă, cămăşile, cravatele, sacourile, mănuşile din piele, pălăriile) este din nou la mare căutare.

Materialele recomandate sunt: lacul şi pielea, stofele scoţiene, caşmirul, broderiile cu pietre şi paiete (pentru ţinutele preţioase purtate la ocazii deosebite şi accesorizate corespunzător. Genţile colorate şi ochelarii rămân accesorii la fel de importante ca şi în sezonul trecut şi cu volume supradimensionate.

Încălţămintea, din lac sau din piele întoarsă, are ca vedete super hot botinele. "Merg" în continuare balerinii şi pantofii cu tocul gros.

Blugii "skinny", centurile late, brăţările rigide, rămân în topul preferinţelor stiliştilor.
Rochiile trapez sau creion, purtate cu ciorapi opaci, sunt în continuare pe val.

Gulerele pe gât se regăsesc şi la rochiile de seară ale colecţiei Hanibal Laguna (foto sus), prezentate în cadrul Fashion Week,la Milano.În viziunea lui Armani, materialele fluide precum mătasea învăluie femeia
ca nişte aripi de fluture .

Hidratare fără costuri suplimentare

Ţi se descuamează pielea de pe gambe şi de pe braţe? Dacă zgârii uşor cu unghiile aceste zone, rămân nişte dungi albe, vizibile, de celule moarte? Este clar că pielea "strigă" după ajutor: are nevoie de hidratare. La fel de mult ca şi cea de pe faţă, căreia se presupune că îi aloci mai multă îngrijire.
Fără prea mult timp pierdut şi fără costuri suplimentare" poţi remedia acest neajuns pregnant în perioada de toamnă-iarnă.

Ingrediente care se găsesc în orice casă pot fi un remediu excelent pentru hidratarea şi hrănirea pielii corpului. O baie de 20-30 de minute te relaxează şi îţi şi hrăneşte epiderma dacă vei adăugă în apă, în proporţii egale, făină de ovăz şi lapte (aproximativ o ceaşcă din fiecare). Făina de ovăz catifelează, iar acidul lactic face pielea mai elastică. Foloseşte un burete tip lufa ca să îndepărtezi stratul cornos. O alternativă benefică o reprezintă făina de orez.

Uleiul de măsline, de susan, de nucă sau de sâmburi de struguri are aceleaşi proprietăţi emoliente dacă masezi uşor pielea, după o baie nu foarte fierbinte. Uleiul de măsline şi cel de struguri hidratează şi curăţă foarte bine, îndepărtând urmele de acnee. Cel de susan şi de sâmburi de struguri dau un surplus de energie celulelor, revitalizând stratul epitelial. Nici mierea nu trebuie uitată: adăugată în apa de baie (două linguri) conferă pielii prospeţime şi tonus.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite