Trenă de mireasă de un kilometru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

26 de designeri speră să intre în Guinness Book. În două luni, trena lucrată de ei a ajuns la 1.000 de metri lungime, însă designerii vor să o facă de 1.430 de metri.

În atelierul “Il Creatore” de pe strada Lipscani, se lucrează de zor la cea care va fi declarată rochia de mireasă cu cea mai lungă trenă din lume.
Contrar aparenţelor, rochia nu va fi una simplă, ci una creată special pentru eveniment, accesorizată cu aproape 7.000 de ştrasuri aplicate manual, urmând ca trena să măsoare, la final, 1.430 de metri. 

 
“De aproape două luni lucrăm manual, atât la trenă, cât şi la rochie. O măsurăm tot timpul şi suntem foarte atenţi să nu greşim, pentru că reprezentanţii Guinness World Records vor face măsurătoarea”, ne-a spus azi-dimineaţă Oana Comănescu, creatoarea rochiei.
Ea lucrează la rochia de mireasă împreună cu 25 de personae. “Trebuie să fim foarte atenţi, să iasă bine. Chiar dacă a fost cam obositor, ne bucurăm că lucrăm la un record”, a mai spus una dintre femei, în timp ce cosea trena la maşină.

Licitaţie de la 3.000 de euro
După ce recordul va fi omologat, rochia va fi expusă la târgul de nunţi E-mariage Fest 2009, care va avea loc săptămâna viitoare în Piaţa Constituţiei. În tot acest timp, rochia va fi scoasă la licitaţie până la sfârşitul târgului, timp de cinci zile.


“Pentru că am muncit mult la ea şi mai ales pentru că au fost costuri destul de mari, licitaţia rochiei va porni de la 3.000 de euro. Eu cred că sunt femei care şi-ar dori să poarte rochia care a intrat în Cartea Recordurilor”, a adăugat Oana.
Comisia Guinness World Records va ajunge în Capitală cel târziu marţi, iar pe 1 aprilie va fi omologat recordul, licitaţia fiind atestată tot de aceştia.


După ce va fi declarată cea mai lungă trenă din lume, depăşind astfel recordul obţinut de un designer din Grecia, care a reuşit o trenă de 1.362 de metri, se va tăia o lungime de aproape 300 de metri din ea. Această bucată va fi transformată în circa 10.000 de mărturii ce vor fi împărţite celor care vor veni la târg.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite