Trei studenţi români, la Campionatul mondial de avioane de hârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campionatul Mondial de Avioane de Hârtie va avea loc la Salzburg
Campionatul Mondial de Avioane de Hârtie va avea loc la Salzburg

Studenţii din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Timişoara, dar şi Chişinău au fost provocaţi să-şi arate iscusinţa în pilotarea avioanelor de hârtie, dar şi construirea lor în cadrul calificărilor locale pentru Campionatul Mondial de Avioane de Hârtie – Red Bull Paper Wings, care se va desfăşura în perioada 4-5 mai, la Salzburg, în Hangar 7.

Cei mai buni trei piloţi ai celor trei categorii vor merge la finala mondială alături de concurenţi din 84 de ţări, încercând să cucerească lumea de la bordul avionului lor de hârtie.

639 de „aviatori“ din România şi 150 din Republica Moldova s-au întrecut în proiectarea unor avioane care mai de care mai aerodinamice şi mai creative, având ca materie primă o coală banală de hârtie.

Astfel, la categoria „distanta de zbor“ a fost declarat câştigător naţional Bogdan Turcu din Iaşi, masterand în cadrul Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii, avionul său reuşind să atingă distanţa de 36,02 metri.

Avionul lui Alexii Vadim Oleg din Chişinău a reuşit să se menţină în aer 11,89 secunde, fiind astfel declarat câştigător la categoria „Durată de zbor“.

În ceea ce priveşte creativitatea şi originalitatea, o fată a fost cea care a reuşit să atragă atenţia juriului la categoria „Zbor acrobatic“, Irina Goşu din Bucureşti, studentă a Facultăţii de Automatică şi Calculatoare.

Ei sunt cei care îşi vor lua zborul către Salzburg pentru a participa la finala mondială Red Bull Paper Wings.

Aceasta a fost cea de a treia ediţie a Red Bull Paper Wings, după debutul din 2006 şi concursul din 2009. Finaliştii vor participa la cele trei discipline: Distanţa de zbor, Durata de zbor şi Zbor acrobatic.


Citeşte un reportaj plin de aventură de la calificările din Bucureşti

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite