Trei preşedinţi la OTV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspendatul Traian Băsescu şi interimarul Crin Antonescu s-au prezentat, pe rând, în studiourile televiziunii-partid a lui Dan Diaconescu
Suspendatul Traian Băsescu şi interimarul Crin Antonescu s-au prezentat, pe rând, în studiourile televiziunii-partid a lui Dan Diaconescu

Suspendatul Traian Băsescu şi interimarul Crin Antonescu s-au prezentat, pe rând, în studiourile televiziunii-partid a lui Dan Diaconescu, patronul care se recomandă drept “viitorul preşedinte al României“.

Preşedintele suspendat al României, Traian Băsescu, a făcut în ultimele două săptămâni turul televiziunilor pentru a-şi prezenta punctul de vedere în campania electorală pentru referendumul de duminică. Joi seara, el s-a prezentat şi la OTV, fiind intervievat chiar de patronul postului, Dan Diaconescu. „Viitorul preşedinte", cum se recomandă acesta, l-a primit a doua zi şi pe şeful interimar al statului, Crin Antonescu, pe care l-a asigurat că-l va învinge la următoarele alegeri. Iată cele mai importante declaraţii făcute de cei doi invitaţi la „televiziunea poporului".

Traian Băsescu: „Am luat decizii grele"

Recomandarea pentru referendum

„Vă spun un singur lucru: Nu mergeţi să validaţi o lovitură de stat!"

Despre o eventuală înfrângere

„Dacă plec, plec fără să contest decizia. Îmi iau trăistuţa, plec cu conştiinţa împăcată... Dacă plec, urmează trei luni de instabilitate politică, pentru că începe bătălia pentru Preşedinţie. Vă daţi seama unde va ajunge leul?"

Despre Ponta şi Antonescu

„Rămânerea în funcţie a lui Crin Antonescu şi a lui Victor Ponta înseamnă continuarea deprecierii leului, blocarea fondurilor europene şi izolarea României în UE".

„Nu preşedintele face locuri de muncă, nu el dă condiţii investitorilor. Le dă guvernul".

„Pentru o ţară nu ţi-e suficient să vorbeşti toată noaptea la un post TV".

"Dacă aş reveni la Cotroceni şi ar trebui să dau mandatul de premier cuiva de la USL, lui Victor Ponta nu i-aş mai da niciodată".

Despre justiţie

„Nu îl voi graţia pe Năstase. N-am acordat prea multe graţieri în mandatele mele. Dacă ar interveni instituţia graţierii, ar fi o jignire la adresa justiţiei. Oamenii ăia (judecătorii - n.r.) şi-au asumat o responsabilitate enormă".

„Dacă familia lui Adrian Năstase ar fi fost într-o situaţie dificilă, aş fi analizat cazul. Dar nu e nevoie".

„N-am închis ochii! Am izolat justiţia de influenţa politică şi am lăsat-o să lucreze".

„Niciun politician nu mai poate fi sigur acum că, dacă a făcut ceva, nu-l ajunge justiţia".

„În cazul Vântu, care e acum în puşcărie... s-au adunat dosarele FNI şi s-au pus toate într-unul. În dosarul de faţă, Vântu are 110 imobile sub sechestru. El nu va putea beneficia de ele... Aş fi vrut ca statul să fi vândut cele 100 de imobile ale lui Vântu, ca să ne plătim datoriile".

Despre Dan Diaconescu

„Sincer, n-am avut nicio legătură cu arestarea ta. Arestarea unui om nu depinde de un politician. E vorba de deciziile unor judecători şi procurori. Nu pot elibera pe nimeni, după cum nici nu pot aresta. Un judecător a decis că nu reprezentaţi un pericol public şi va eliberat".

Despre foştii aliaţi

„Nu pot să nu fiu recunoscător UNPR-ului, UDMR-ului şi minorităţilor, care au susţinut guvernul trei ani. Aş fi vrut să stea până la capăt".

„Una dintre marile probleme care generează instabilitate politică este migraţia parlamentarilor. Pentru a schimba asta, trebuie modificată Constituţia. Este nevoie de 66% din voturi".

„Modul în care sunt finanţate partidele e motivul pentru care acestea sunt atât de ataşate de oamenii de afaceri".

Despre măsurile de austeritate

„Am luat decizii grele, care mi-au rupt sufletul, împreună cu Banca Naţională şi cu FMI".

„Dacă n-o să mai fiu preşedinte de luni încolo, o să plec cu conştiinţa împăcată că am făcut ce era bine pentru ţară".

Crin Antonescu: „Vor vota peste 10 milioane"


Despre referendum

„Vor veni peste 10 milioane de oameni la referendum".

„Ceea ce face Traian Băsescu (îndemnând la boicot - n.r.) este total nedemocratic, iar lucrul acesta nu va fi acceptat de români".

„Îi chem pe cetăţenii din diasapora să vină la vot... E adevărat că am spus cândva ca drept de vot să aibă doar românii care plătesc în ţară un impozit".

„Dragi compatrioţi OTV-işti, dragi membri ai poporului OTV-ist... faceţi-vă datoria faţă de dumneavoastră duminică şi veniţi şi arătaţi-i lui Traian Băsescu, arătaţi-i lui Dan Diaconescu, arătaţi-mi şi mie că până la urmă decizia este a voastră"

Despre Victor Ponta

Suspendatul Traian Băsescu şi interimarul Crin Antonescu s-au prezentat, pe rând, în studiourile televiziunii-partid a lui Dan Diaconescu

 „Nu sunt «la pachet» cu Victor Ponta. Fiecare din noi are drumul său, iar Ponta o să mai fie mulţi ani în politică, după retragerea mea".

Despre PDL

„PDL este o sectă fanatică, capabilă de orice ca să păstreze puterea".

„Alegătorii PDL-işti sunt nişte oameni obişnuiţi, dar care au fost păcăliţi de propagandă".

Despre alegerile prezidenţiale

„Mi-ar plăcea o finală la preşedinţie cu Dan Diaconescu. Pentru asta, însă, să vă îndemnaţi alegătorii să meargă la referendum, fiindcă altfel veţi face finala cu altcineva".

Despre Traian Băsescu

„Spun că dacă bea, atunci le-aş dori multora care nu beau să aibă luciditatea lui şi coerenţa lui în discurs".

„Traian Băsescu mi s-a părut foarte sepriat în emisiunea de aseară. Îl cunosc destul de bine".

Despre el însuşi

„Nu dorm niciodată mai mult de 5 - 6 ore pe zi. Treaba asta cu somnul meu e un mit. Mă trezesc de dimineaţă şi nu mă culc niciodată înainte de 1.30 noaptea".

Despre Dan Voiculescu

„Nu putea fi turnător la poziţia pe care o avea, ci mai degrabă securist. Dar indiferent de trecutul lui Voiculescu acţionează de ani de zile, cu trustul lui de presă, corect. El susţine aceleaşi valori ca noi şi era normal să fim aliaţi politici".

Despre aliaţi

„PSD nu ne-a trădat, însă e greu să-i împaci pe toţi, în toate localităţile".

Despre Vila Dante

„Nu trebuiau băgaţi bani în vila Dante. Consider că vila Dante nu are de ce să aparţină unui fost şef de stat. Ar putea fi folosită pentru oaspeţi politici".

„Palatul Cotroceni e un loc foarte frumos, ca reprezentare, ca loc de lucru, după care mă duc acasă".

Despre justiţie

„Eu nu vă voi aresta, ştiţi că în prima seară (când a fost desemnat preşedinte interimar - n.r.), nu apăruseră cele 11 porunci ale UE, eu am anunţat două lucruri: că nu o să-l graţiez pe Adrian Năstase, că nu o să schimb şefii parchetelor şi mai îmi stătea pe limbă să spun că nu-l voi aresta pe Dan Diaconescu. Nu vă voi aresta în nicio situaţie".

Despre Andrei Chiliman

„A trădat... scrisoarea respectivă (de protest împotriva protocolului încheiat de PNL cu nişte ONG-uri - n.r.) era pregătită".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite