Trei ziarişti, la un pas de înec lângă Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei jurnalişti suceveni au văzut moartea cu ochii sâmbătă după-amiază în timp ce încercau să surprindă imagini şi să obţină informaţii suplimentare de la vizita preşedintelui

Trei jurnalişti suceveni au văzut moartea cu ochii sâmbătă după-amiază în timp ce încercau să surprindă imagini şi să obţină informaţii suplimentare de la vizita preşedintelui Traian Băsescu în zonele lovite de inundaţiile catastrofale din ultimele zile.

Prima care a căzut în apă a fost jurnalista Oana Şlemco, de la cotidianul Crai Nou. "M-am întors de la jeep-ul preşedintelui, spre strada principală, eram pe asfalt, nu m-am avântat pe nicăieri, eram umăr la umăr cu mulţi dintre voi.

Când s-au întors colegii spre maşini ca să fugă după Băsescu, eu am zburat în apă. Am ieşit la suprafaţă, aveam geanta şi aparatul la gât, am apucat să iau o gură de aer şi, când am crezut că mă prind de mâna cuiva, nu mai ştiu a cui, m-am trezit sub apă. M-a scos cineva din sat, un bărbat din Vicov, căruia îi mulţumesc. Am avut zile de la Dumnezeu", a povestit Oana Şlemco.

În ajutorul jurnalistei a sărit Sorin Mateiciuc, cameraman al postului Realitatea TV în zona Suceava. Pământul s-a surpat pe marginea canalului din care încerca să o scoată pe colega sa de breaslă şi în câteva fracţiuni de secundă a ajuns în apă.

Şi al treilea jurnalist a căzut în apă brusc.

"Colegul meu, operatorul, ţinea camera de filmat deasupra, eu am luat camera, i-am întins mâna să-l ajut şi am căzut şi eu. Nu ştiu cine m-a scos din apă, dar îmi amintesc că i-am văzut pe Traian Băsescu şi pe Gheorghe Flutur lângă mine. Oricum, ei m-au urcat în maşină. M-am speriat foarte tare şi am intrat în panică", a spus Alina Băbeanu, reporter local al postului de televiziune Realitatea TV.

Toţi cei trei jurnalişti au mers la spitalul din Suceava unde au fost vaccinaţi şi au primit asistenţă medicală după care au plecat din nou pe teren.

Sursa: Plus TV Suceava

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite