Trei studenţi craioveni i-au înşelat pe spanioli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT au identificat trei studenţi craioveni care au reuşit să înşele mai mulţi cetăţeni spanioli. Oltenii le pretindeau acestora bani de avans pentru plata unor maşini pe care

Procurorii DIICOT au identificat trei studenţi craioveni care au reuşit să înşele mai mulţi cetăţeni spanioli. Oltenii le pretindeau acestora bani de avans pentru plata unor maşini pe care nu le deţineau. Potrivit subcomisarului Dragoş Iulian Gheorghiu, şeful BCCO Cluj, inculpaţii au postat pe site-uri spaniole anunţuri fictive cu vânzări de maşini de lux, la preţuri mult mai mici decât cota de piaţă.

Pentru a ilustra anunţurile, studenţii luau de pe alte site-uri poze cu mărci de renume, precum Ferrari, BMW, Audi sau Mercedes. Clienţii sunau la creierul reţelei, C.M.S., 25 de ani, bun cunoscător al limbilor spaniolă şi engleză. Acesta se recomanda ca administrator al unei firme clujene.

Apoi îi convingea pe clienţii creduli să vireze într-un cont bancar românesc un avans de zece procente din valoarea maşinii. Banii erau ridicaţi de mama sa, pensionară, fost cadru didactic. Deocamdată au fost depistaţi patru cetăţeni spanioli păcăliţi în acest mod cu o sumă totală de 30.000 de euro. Procurorii cred însăă lista victimelor este mult mai lungă, paguba estimată fiind de peste 100.000 de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite