Trei români, un francez şi un spaniol, trăiesc într-o fermă de porci părăsită - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei cinci locuiesc în condiţii insalubre, fără apă potabilă, servicii sanitare sau lumină. Reportajul prezintă povestea unuia dintre cei trei români.

„Mai mulţi muncitori străini, majoritatea femei”, informează „Huelva Informacion”. Observatorul pentru Ocuparea Locurilor de Muncă din Huelva a întocmit un raport prin care se arată că între 2003 şi 2007, în Huelva, patronii de restaurante şi baruri au angajat în special străini. Dintre aceşti angajaţi, majoritatea sunt femei, multe de naţionalitate română.

„Cinci persoane trăiesc în condiţii insalubre într-o veche fermă de porci”, relevă „Informacion ”. În apropierea stadionului din Villafranqueza, Alicante, într-o fostă fermă de porci, trăiesc trei români, un francez şi un spaniol. Articolul relatează povestea unuia dintre cei trei români care a venit, în urmă cu trei ani, în Spania împreună cu soţia sa.

„O crimă la cinci zile”, titrează ziarul ”El Pais”. Anul trecut, în medie, o dată la cinci zile s-a produs o crimă în Spania. Astfel, 70 de persoane au murit strangulate, înjunghiate sau împuşcate. Dintre acestea, 17 erau femei. Printre decedaţi se numără şi cetăţeni de naţionalitate română.

„Parohie în construcţie”, intitulează „Norte de Castilla” un articol în care informează despre parohia ortodoxă a românilor din Avila. Astfel, până la construrea noii parohii a Bisericii Ortodoxe Române din Avila, episcopul Bisericii Catolice Spaniole din oraş i-a permis preotului român, Lorenzo Dragomir, să celebreze slujba de Crăciun în biserica San Juan de la Cruz.

„Trei români, internaţi în spital după ce s-au dat cu o saltea pe o pistă de schi”, scrie „Heraldo”. Trei cetăţeni de naţionalitate română au fost internaţi duminică în spital după ce s-au dat cu o saltea pe pista de ski din Valdelinares, Teruel. Accidentul s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, cei trei făcând parte dintr-un grup de 10 români care se dădeau pe zăpadă cu saltelele, într-o zonă interzisă pentru săniuş. Accidentaţii s-au izbit de un brad, în urma coliziunii cei trei suferind contuzii şi fracturi.

„Morales del Torro: Un rănit după o ceartă între români”, informează „La Opinion de Zamora”. Patru români au început să se certe în seara zilei de 27 decembrie, discuţia în contradictoriu continuându-se până a doua zi, când s-au luat la bătaie. Altercaţia a luat amploare, iar unul dintre ei a fost internat în spital, suferind numeroase fracturi. Cei patru au fost potoliţi de poliţia din localitatea Morales del Toro, unde a şi avut loc scandalul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite