Trei morţi în urma tragediei de la Victoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi muncitori şi-au pierdut viaţa în explozia de la combinatul chimic Viromet, iar tatăl unuia dintre ei a făcut infarct şi a murit pe loc la aflarea veştii că fiul se afla în clădirea în

Doi muncitori şi-au pierdut viaţa în explozia de la combinatul chimic Viromet, iar tatăl unuia dintre ei a făcut infarct şi a murit pe loc la aflarea veştii că fiul se afla în clădirea în care s-a produs deflagraţia de la societatea Sparomex.

Accidentul a avut loc la crematoriul de neutralizare a deşeurilor pirotehnice de pe platforma combinatului chimic de la Victoria, judeţul Braşov. Muncitorii societăţii susţin că deflagraţia a produs un crater cu diametrul de peste 50 de metri, clădirea crematoriului a fost spulberată, iar geamurile de la blocurile de lângă societate au fost sparte.

Oamenii povestesc că flacăra care a urmat exploziei a fost înaltă de câţiva metri, dar că s-ar fi retras în câteva secunde, iar în urma ei a rămas un fum gros şi înecăcios.

Autorităţile locale sunt de părere că deflagraţia ar fi putut fi provocată de supraîncărcarea cuptorului cu deşeuri de material exploziv, unde s-ar fi introdus 500 de kilograme, în loc de 20 - 40, cât prevedeau normele privind funcţionarea lui.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite