Trecere frauduloasă a frontierei printre pepeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de 12 cetăţeni din Republica Moldova şi 22 din Turcia sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră arădeni după ce au fost prinşi, ieri dimineaţă, în timp ce încercau

Nu mai puţin de 12 cetăţeni din Republica Moldova şi 22 din Turcia sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră arădeni după ce au fost prinşi, ieri dimineaţă, în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară ascunşi în două TIR-uri.

Comisarul de poliţie Ion Mareş, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad, ne-a declarat că moldovenii doreau să ajungă în Italia, iar turcii în Germania, prin Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand.

"Moldovenii, cu vârste cuprinse între 19 şi 43 de ani, erau ascunşi într-un tir care transporta mobilier de grădină pentru o firmă din Italia. Şoferul român, Ştefan P., a declarat că nu ştia nimic despre prezenţa lor în remorca tirului. Turcii şi-au făcut loc printre mii de pepeni care trebuiau să ajungă din Turcia în Germania", ne-a declarat Ion Mareş.

Cetăţenii moldoveni şi cei turci le-au declarat poliţiştilor de frontieră că au recurs la această metodă deoarece nu aveau viză pentru Spaţiul Schengen şi intenţionau să se deplaseze în Italia, respectiv Germania, pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Toţi s-au ales cu dosare penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei iar cercetările sunt continuate pentru depistarea persoanelor implicate în organizarea şi călăuzirea grupurilor.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite