Tratamentele naturiste salvează viaţa sexuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Terapiile cu vin roşu, ciocolată şi fistic sunt câteva dintre sfaturile specialiştilor pentru o viaţă de cuplu activă Tema potenţei nu mai este un subiect tabu, cel puţin în

Terapiile cu vin roşu, ciocolată şi fistic sunt câteva dintre sfaturile specialiştilor pentru o viaţă de cuplu activă

Tema potenţei nu mai este un subiect tabu, cel puţin în cadrul studiilor care încearcă să pătrundă în cele mai intime amănunte din viaţa în doi.

Studiile arată că, într-o relaţie, bărbaţii pun sexul pe primul loc, în timp ce femeile îl clasează pe locul doi sau chiar trei. Specialiştii spun că potenţa poate să consolideze sau să ruineze o relaţie. De aceea, acolo unde impotenţa pune în pericol viaţa de cuplu, partenerii trebuie să apeleze la un medic specialist.

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, recomandă câteva dintre cele mai eficiente şi mai sănătoase tratamente naturiste, care duc la îmbunătăţirea vieţii sexuale:

Angelica este o plantă care înlătură anxietatea şi contribuie la producerea de hormoni. Se poate administra sub formă de pulbere, preparată din rădăcină sau din seminţe. Se recomandă câte un vârf de cuţit de pulbere de trei ori pe zi.

Cimbrul este unul dintre cele mai apreciate afrodiziace. Se poate face şi vin de cimbru (10 g la un litru de vin alb de casă care se macerează timp de zece zile). Doza zilnică este de maximum 50 ml.

Coriandrul este un condiment care se pune în vinuri pentru aromă şi pentru efectul său euforizant. Băutura obţinută, numită şi "licoarea dragostei", se prepară din 20 g de boabe mărunţite care se macerează într-un litru de vin timp de zece zile. Se consumă câte 50 ml, mai ales seara.

Din cuişoare, macerate într-un litru de vin roşu timp de zece zile, se obţine o băutură euforizantă. Doza zilnică: 50 ml.

De secole, fisticul este folosit de arabi în combaterea impotenţei. Miezul se consumă ca desert. Mai eficient este amestecul de miere (200 mg şi 50 g sâmburi) sau vinul de fistic (20 g fistic macerat zece zile într-un litru de vin).

De sute de ani şi ciocolata se menţine în topul produselor afrodiziace. Sultanii turci, când îşi vizitau haremurile, consumau ciocolată (de fapt, cacao). O porţie de ciocolată - amară în special - este de 100 g

Piersicile au un puternic efect afrodiziac datorită vitaminei A pe care o conţin (stimulează funcţia tiroidei şi producerea progesteronului).

Şampania este apreciată ca un stimulent tradiţional - fizic şi psihic.

Ţelina este considerată leguma virilităţii şi a fertilităţii. Se foloseşte sub formă de infuzie (o linguriţă legumă la 250 ml apă clocotită) şi de suc, stors din rădăcina legumei.

Vinul roşu, băut în cantităţi moderate, este un revigorant excelent.

Vinul de pătrunjel era etichetat ca afrodiziac încă din Roma antică de tinerii care-l beau în noaptea nunţii.

Roşiile, botezate şi "fructele dragostei", prin aportul vitaminei C, contribuie la formarea hormonilor sexuali.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite