Tratament la Păltiniş pentru copiii cu nanism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Bursei Monetar-Financiară şi de Mărfuri din Sibiu va investi 2,5 milioane de euro într-un complex balneo-climateric în staţiunea Păltiniş, din judeţul Sibiu. Teodor Ancuţa

Preşedintele Bursei Monetar-Financiară şi de Mărfuri din Sibiu va investi 2,5 milioane de euro într-un complex balneo-climateric în staţiunea Păltiniş, din judeţul Sibiu. Teodor Ancuţa (foto) spune că noul complex se va adresa în special copiilor care suferă de afecţiuni nervoase şi endocrine. Ideea i-a venit după o discuţie cu o contabilă pe care a avut-o la societatea SC Păltiniş SA.

Femeia suferea de boala Basedow, o boală a glandei tiroide. Aceasta i-a spus lui Ancuţa că aerul de la Păltiniş îi face foarte bine, iar după ce şeful de la Bursă a discutat cu medicii endocrinologi, a fost convins de proprietăţile aerului din cea mai înaltă staţiune turistică din România.

"Încerc să iau şi o finanţare europeană, dar oricum complexul se va construi, sper eu, în scurt timp. Va fi destinat în special copiilor cu probleme endocrine, cum e nanismul, gigantismul, dar şi pentru cei care au probleme cu glanda tiroidă. Am văzut astfel de cazuri şi m-au impresionat. Noul complex va avea 30 de camere, va avea medici pediatri şi endocrinologi", a spus Ancuţa.

Teodor Ancuţa controlează firma SC Păltiniş SA, care deţine unul dintre cele mai căutate cabane din Păltiniş, cabana Casa Turiştilor, unde plănuieşte o investiţie de încă 2,5 milioane de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite