Trash metal, heavy şi gothic la Maximum Rock Festival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, la cea de-a doua seară a Maximum Rock Festival, muzica rock se face auzită la Cluj, lângă aeroport Festivalul muzicii rock de la Cluj, Maximum Rock, este deja cunoscut clujenilor

Astăzi, la cea de-a doua seară a Maximum Rock Festival, muzica rock se face auzită la Cluj, lângă aeroport

Festivalul muzicii rock de la Cluj, Maximum Rock, este deja cunoscut clujenilor încă din anul 2001. Dacă la început era un eveniment la care participau doar trupe româneşti, la cea de-a treia ediţie (2003), Maximum Rock devine un festival internaţional. Ediţia din acest an adună trupe ca Abigail, Burning Point, Cynic, Dirty Shirt, Emerald Sun, Indian Fall, Inner Wish, Iron Maidnem, N.O.M, Inner Wish, Nexus, Overkill, Psycho Symphony, Shadowsail, The Cold Existence, To Die For, U.D.O., Urkraft, Voice of Silence.

Pe scena festivalului vor urca, astăzi, două trupe româneşti, Psycho Symphony şi Shadowsail, The Cold Existence din Suedia şi Burning Point şi To Die For din Finlanda. Surpriza serii o constituie trupa Overkill, una dintre cele mai cunoscute trupe de trash metal din America, cu o activitate de peste 25 de ani în muzică şi peste 20 de albume înregistrate. Duminică, în ultima zi de festival, vor concerta pentru publicul clujean Cynic, Emerald Sun, Urkraft, Nexus, Abigail, Indian Fall şi N.O.M.

Caracterizată prin stilul gothic metal, formaţia To Die For din Finlanda se află pentru prima oară în România. Debutul trupei a fost făcut în anul 1993 sub titulatura Mary-Ann şi aborda ca stil hard rockul. Odată cu schimbarea numelui în To Die For a fost schimbat şi stilul muzical, în gothic metal. Printre albume se numără: "All Eternity", "Epilogue", "Jaded".

Trupa Overkill este una dintre singurele trupe de trash din anii "80 care încă mai scoate albume fără perioade de pauză. Deşi are în spate o carieră îndelungată, componenţa trupei nu a suferit modificări majore şi nici nu s-a remarcat prin conflicte între membrii acesteia. Din discografia lor amintim: "Feel The Fire" (1985), "Live To The Core" (1992), "From The Underground And Below" (1997), "Wrecking Everything" (2002), "Devil By The Tail" (2005).

Burning Point este o formaţie tot din Finlanda, care s-a înfiinţat în anul 1999. Deşi concurenţa este mare în materie de rock pe piaţa finlandeză, Burnign Point reuşeşte să se evidenţieze prin vocea specială a solistului Pete Ahonen. Ultimul lor său mare succes este albumul "Burned Down The Enemy", care are un sound mult mai heavy şi mai agresiv.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite