Tranzacţiile imobiliare, în cădere liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tranzacţiile imobiliare, în cădere liberă
Tranzacţiile imobiliare, în cădere liberă

Numărul tranzacţiilor cu locuinţe şi terenuri a scăzut cu aproape 35% în primele şase luni ale anului comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Uniunii Naţionale a Notarilor Publici (UNNPR).

Numărul tot mai mic de tranzacţii anunţat de agenţiile imobiliare la începutul anului este confirmat oficial de cea mai recentă statistică a Uniunii Naţionale a Notarilor Publici. La sfârştiul primului semestru al anului, datele arată un număr de 162.724 de tranzacţii, faţă de cele 249.792 înregistrate în primele şase luni ale lui 2008. „Dacă includem şi scăderea precontractelor de vânzare-cumpărare încheiate, atunci scăderea este mult mai mare, ea poate ajunge până la 50%‟, consideră Ruxandra Cleciu, membru în Comisia de Cenzori a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor Imobiliare (ARAI). Mai mult, statistică UNNPR arată că în iunie au fost încheiate cu 475 mai puţine contracte faţă de aceeaşi lună din 2008.
Potrivit datelor notarilor publici şi valoarea impozitelor pe veniturile din transferuri au scăzut considerabil, cu 63% până la 214,3 de milioane de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite