Tranzacţiile cu firme iraniene, în vizorul CNVM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Entităţile reglementate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) care au raporturi cu firme din Iran au obligaţia să notifice instituţia cu privire la existenţa

Entităţile reglementate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) care au raporturi cu firme din Iran au obligaţia să notifice instituţia cu privire la existenţa acestor legături, în cel mult de 24 de ore de la intrarea în vigoare a unei ordonanţe emise de autoritate.

Brokerii trebuie să notifice Comisia şi dacă vor intenţiona să deruleze relaţii cu firme din Iran, ulterior intrării în vigoare a ordonanţei CNVM. Companiile din Iran vizate de ordonanţa CNVM au fost stabilite de Consiliul UE, şi sunt, practic, cele care participă, sunt asociate în mod direct sau susţin activităţile nucleare ce prezintă un risc de proliferare sau activitatea de dezvoltare a vectorilor de transport de arme nucleare.

Totodată, Regulamenul UE se referă şi la entităţile care reprezintă, acţionează la indicaţiile persoanelor menţionate anterior, sau sunt controlate de acestea. Totodată, brokerii sunt obligaţi să notifice CNVM şi cu privire la existenţa relaţiilor cu firme din Coasta de Fildeş, Congo, Myanmar sau Zimbabwe, potrivit unei ordonanţe emise în luna martie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite