Tranzacţii imobiliare de 2 mld. euro în S1 - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tranzacţii imobiliare de 2 mld. euro în S1 - Revista presei economice
Tranzacţii imobiliare de 2 mld. euro în S1 - Revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre valoarea tranzacţiilor imobiliare din S1, scăderile abrupte de la Altex sau topul celor mai scumpe zece tablouri vândute în România. Printre alte subiecte, Nuclearelectrica plăteşte asigurătorului 11,5 mil. lei, iar la Intercontinental au avut loc pierderi severe în primele şase luni ale anului.


Tranzacţii imobiliare de 2 mld. euro în S1. 

Valoarea tranzacţiilor imobiliare din primele şase luni ale anului s-a ridicat la aproximativ 2,5 miliarde de euro, marea majoritate fiind încheiate din fondurile proprii ale cumpărătorilor, ţinând cont de datele Uniunii Naţionale a Notarilor Publici şi BNR, scrie Ziarul Financiar. Valoarea impozitului încasat din tranzacţii imobiliare în primele şase luni s-a ridicat la 51 mil. euro (214 mil. lei), astfel că luând în calcul o taxare medie de 2% per tranzacţie, valoarea totală a contractelor de vânzare-cumpărare se ridică la circa 2,5 miliarde de euro.

Altex, de la creşteri explozive la scăderi abrupte. Disponibilizări de 25% din personal, reducerea cu 20% a salariilor la sediul central, scăderea vânzărilor cu 50% - acestea sunt procentele care conturează în primul semestru afacerea Altex, business dezvoltat încă din anii ‘90 de antreprenorul local Dan Ostahie. n perioada următoare, este aşteptată revenirea lentă a pieţei şi a vânzărilor. După o perioadă în care oficialii companiei Altex au fost rezervaţi în comentarii cu privire la ceea ce se întâmplă cu piaţa de electro-retail şi cu propria afacere, gheaţa a fost spartă şi, în acest moment, avem o imagine clară asupra evoluţiei pieţei şi a afacerilor companiei, notează Business Standard.

Topul celor mai scumpe zece tablouri vândute în România. Dacă implică o miză foarte mare, atunci nu vom afla despre ele la ştiri. E vorba de tranzacţiile cu cele mai scumpe tablouri din România. În acest caz, exclusivist înseamnă în primul rând secret. Piaţa subterană de artă, unde circulă o bună parte dintre operele de artă foarte valoroase, funcţionează ca o bursă invizibilă, unde nu există perdanţi, potrivit Money. Despre tranzacţiile “la vedere” ştim însă mai multe. Cu preţuri între 59,9 şi 160 de mii de euro, cele mai scumpe opere de artă vândute prin licitaţie sunt plasamente sigure, independent de configuraţia contextului economic, cu atât mai profitabile cu cât cotele cotele artiştilor români sunt în continuare subevaluate, comparativ cu preţurile vehiculate pe pieţele externe de profil.

Nuclearelectrica plăteşte asigurătorului 11,5 mil. lei. Operatorul centralei nuclearelectrice de la Cernavodă, Nuclearelectrica, a încheiat un nou contract cu britanicii de la Nuclear Risk Insurers Limited, de data aceasta plătind numai 1,99 mil. lei pe asigurarea de răspundere civilă pentru daune nucleare a reactoarelor 1 şi 2 de la Cernavodă, anunţă Curierul Naţional. Aceeaşi companie de asigurări a reînnoit recent un alt contract cu Nuclearelectrica, aceasta plătind pentru asigurarea operaţională pentru daune materiale a reactoarelor nucleare 1 şi 2 suma de 9,52 milioane lei.

Pierderi severe la Intercontinental România, în primele şase luni.
Compania hotelieră Intercontinental România (RCHI) şi-a adâncit puternic pierderile în prima jumătate a acestui an, la 5,76 milioane lei (1,36 milioane euro), în condiţiile în care afacerile au scăzut cu o treime faţă de perioada similară din 2008, potrivit raportului financiar transmis Bursei. În primele şase luni de anul trecut, compania care administrează hotelul Intercontinental din Capitală raportase pierderi de circa 1 milion lei, scrie Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite