Transportul public, din nou în Ilfov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autobuzele RATB vor circula din nou în judeţul Ilfov în maximum zece zile Reluarea transportului între Bucureşti şi judeţul Ilfov a fost decisă astăzi de Guvern. După aproximativ

Autobuzele RATB vor circula din nou în judeţul Ilfov în maximum zece zile

Reluarea transportului între Bucureşti şi judeţul Ilfov a fost decisă astăzi de Guvern. După aproximativ două luni de la suspendarea circulaţiei autobuzelor Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) în judeţul Ilfov, acestea revin pe unele dintre rutele iniţiale. Decizia a fost luată ieri de către Guvern, iar detaliile despre noile trasee, staţii şi preţul biletelor vor fi stabilite de către Consiliul Judeţean (CJ) Ilfov.

Primele rute, cele mai apropiate

"Mâine (astăzi - n.r.) discutăm rutele, şi în maximum zece zile oamenii vor putea călători cu maşinile RATB în Ilfov", a declarat ieri pentru "Adevărul" preşedintele CJ Ilfov, Cristache Rădulescu.

El a adăugat că cele dintâi rute vor fi pe primele inele care înconjoară Bucureştiul, adică pe raza celor mai apropiate oraşe şi comune faţă de Capitală. Autobuzele vor ajunge de pildă în localităţile Chiajna, Popeşti-Leordeni, Măgurele, Otopeni, Chitila, Bragadiru şi Pantelimon.

RATB, prestator pentru ilfoveni

"Preţul biletelor va fi mai mic faţă de cel practicat de operatorii privaţi, dar deocamdată nu ştim cu cât. Dar vom avea şi subvenţii pentru elevi, studenţi şi pensionari", a mai spus Rădulescu.

Decizia Executivului este aşteptată şi de reprezentanţii RATB, care au declarat că doresc reluarea transportului în comun în judeţul Ilfov, pentru că peste 300.000 de persoane din Ilfov lucrează în Bucureşti, iar circa 400.000 de bucureşteni îşi desfăşoară activitatea în judeţul Ilfov.

"Noi nu am văzut nicio propunere deocamdată şi, oricum, suntem doar prestatorii de servicii care vom fi plătiţi de către cei din Ilfov, aşa că ei sunt cei care aleg dacă păstrează rutele iniţiale sau fac altele noi", a explicat directorul RATB, Gheorghe Aron.

Cadru legal pentru transport

Ordonanţa de Urgenţă votată ieri se referă la încadrarea transportului public dintre Bucureşti şi localităţile din judeţul Ilfov în categoria transporturilor locale.

Astfel, se va crea un cadru legal ce va permite reluarea circulaţiei autobuzelor RATB în Ilfov.

Tăriceanu şi-a ţinut promisiunea

În prezent, transportul rutier între municipiul Bucureşti şi alte judeţe este considerat transport interjudeţean şi nu permite RATB să circule pe aceste rute.

Prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu l-a asigurat, marţi, pe primarul Capitalei, Sorin Oprescu, că Guvernul va promova această Ordonanţă de Urgenţă pentru reluarea circulaţiei RATB în judeţul Ilfov.

Preţul biletelor va fi mai mic faţă de cel practicat de operatorii privaţi şi vom avea subvenţii pentru elevi, studenţi şi pensionari
Cristache Rădulescu,
preşedinte CJ Ilfov

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite